Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.

Hjælp til SRP om Bourdieu og hooliganisme

Skrevet d. 05.12.2008 af Witt
Hej derude.
Jeg sidder og skal skrive studieretningsprojekt omkring Bourdieu og anvendelse af hans begreber på supporterkulturen, der udvikler sig i en negativ retning med bl.a. hooliganisme.
Hvis nogen er i tvivl, så er hooliganisme en betegnelse for tilskuer- vold og uroligheder, specielt i forbindelse med fodboldkampe.

Jeg forsøger at bruge B.`s begreber, ved at se på fankulturen indenfor fodbold som et felt (eller et subfelt?). I feltet er der nogle individer, samlet i grupper, som kæmper for at maksimere deres kapital i forhold til andre grupper i feltet.
I fankulturen kæmper de forskellige fangrupperinger for en kapital, jeg har forsøgt, at bestemme som "det at være en ægte/rigtig fan". Altså, en form for adfærds-kapital - hvis man kan kalde den det?

Som jeg har forstået det, så kan grupperne også forsøge at ændre radikalt på de gældende værdier/kapitaler i feltet, for selv at komme til magten (min bog betegner som heterodoxi).
Kan man sige, at hooligans forsøger at ændre på feltets gældende værdier, for at positionere sig selv. Altså ændre feltets kapital, så deres egen holdning om den rigtige fan bliver den herskende mening eller værdi, og de så derved selv kommer til magten?

Jeg håber, der er nogen der kan hjælpe mig..
På forhånd tak.
Mvh. Nicolaj

Andre læser også

Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay