Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Poststrukturalisme

Poststrukturalisme er en retning indenfor samfundsfag og humaniora. Retningen opstod i Frankrig i 1960´erne, med tænkere som Michel Foucault, Jacques Derrida, Jean-François Lyotard og Roland Barthes som forgrundsfigurer. Poststrukturalismen tager udgangspunkt i strukturalismen, men forkaster de fleste af strukturalismens konklusioner. Poststrukturalismen danner grundlaget for det som senere bliver kaldt postmodernismen.
Poststrukturalistisk teori er blandt andet væsentlig indenfor feministiske og postkolonialistiske samfunds-, kultur- og litteraturstudier.
Poststrukturalismen er et forsøg på at koble strukturalismen sammen med andre deler af vores virkelighed. Det er således ikke bare strukturen på arbejdspladsen, i familien, i nabolaget, i økonomien osv. som bestemmer hvordan mennesker fremtræder. Også i andre sammenhænge i hverdagslivet, hvor mennesker har et sammenspil, må trækkes ind i analysen. Den sociale virkelighed er en social konstruktion (i.e social-konstruksion/konstruktivisme)

annonce

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay