Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Hvem kender til makro- meso- og mikro begreberne?

Skrevet d. 18.09.2006 af Crandal
Hej!
Jeg er igang med en opgave og vil gerne belyse min problembaggrund udfra de såkaldte makro- meso- og mikro niveauer, da min opgve har en kulturel og samfundsmæssig indfaldsvinkel. Problemet er bare, at jeg ikke ved hvor disse begreber kommer fra - hvordan de primært benyttes, og om der findes en dicideret "ophavsmand"?? Er der mon nogle der kan hjælpe, da jeg har søgt mange steder.. :-)
Skrevet d. 19.09.2006 af Albrechtsen
Når man taler om forskellige systemniveauer, sådan som du her gør, så er det ofte udviklingspsykologen Urie Bronfenbrenners (1917-2005) økologiske systemteori, der bliver refereret til. Mere præcist er det gerne bogen "The ecology of human development" (fra 1979), der henvises til. Heri skelner Bronfenbrenner nemlig mellem forskellige systemer, som har indflydelse på børns udvikling (fordi Bronfenbrenner primært undersøgte børns udvikling): 1) Makrosystemet (dvs. samfundets dominerende kultur og ideologier; her kunne Staten måske nævnes som eksempel) 2) exosystemer (fx massemedierne, forældres arbejdsplads, lokal industri og kommuner) 3) mesosystemer (såsom hjemmet, skolen, nabolaget og det religiøse miljø) 4) mikrosystemer (dvs. de nære relationer som det enkelte barn er en del af; forældre, venner, lærere osv)

Mvh.
Skrevet d. 19.09.2006 af Crandal
Jeg er straks blevet klogere - tusind tak for din hurtige tilbagemelding! :-)

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay