Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Valg uddannelsessted og jobmuligheder bagefter.

Skrevet d. 09.02.2011 af Rlindersgaard
Jeg er rigtig meget i tvivl om hvor jeg skal søge ind henne.

Valget står i mellem:

sociologi på AAU.

BSc. in business administration and sociology på CBS.

Blev færdig på gymnasiet for 5 år siden så KU er udelukket.

Jeg kunne på sigt rigtig godt tænke mig at arbejde indenfor det private dog ikke nærmere defineret. Og min fornemmelse siger mig at det åbner uddannelsen på CBS i højere grad op for end sociologi på AAU gør. Jeg regner med at læse kandidaten samme sted som min bachelor.

Hvad er folks erfaringer/holdninger/viden?

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at snakke med nogen der har læst sociology på CBS.
Skrevet d. 12.02.2011 af Mads_Jaeger
Interessant dilemma ...

Sociologi på KU er meget teoretisk orienteret (jeg læste der!) og de fleste kandidater får beskæftigelse i den offentlige sektor. Adgangskravene er høje så de studerende er fagligt stærke (men ofte ideologisk vildledte hvis du spørger mig ... way too red). Sociologi på AAU er mere praktisk orienteret og der er, så vidt jeg ved, en stærk tradition inden for empirisk socialt arbejde. I Aalborg er der ikke specielt gode muligheder for at få et studierelevant job - klart et minus for de senere beskæftigelsesmuligheder. Der er vist en del, som tager deres BA i Aalborg og kandidat i Kbh.

Jeg kender ikke sociologiuddannelsen på CBS. Det er en fordel for dig hvis den er mere erhvervsrettet end KU/AAU. Til gengæld er den ny og har ikke et ry ude i verden endnu.

Men hvorfor ikke bare læse en ren cand. merc. (fx med specialisering) i organisation hvis du gerne vil arbejde i den private sektor? Det tror jeg har en bedre signalværdi på det private arbejdsmarked end sociologi.

Mvh.

Mads
- sociolog fra KU
Skrevet d. 24.05.2011 af Karim
Navnet på uddannelsen "Business administration and sociology" kan være en smule misvisende, og jeg vil gerne slå fast at det er en sociologisk grunduddannelse sat i relation til business og økonomisk teori. Den metodiske lære på CBS og KU er den samme og varierer kun i sproget der undervises på, og de teorier der tages udgangspunkt i. Lærerstandarden er høj på studiet, og de forskellige lærere har bl.a. baggrunde fra universiteter som Stanford, Harvard, LSE og Københavns universitet. Vi har desværre lige sagt farvel til Professor Lars Bo Kaspersen, som ellers har været en stor figur på studiet og været med til at opbygge det.

Selve studiemiljøet er meget internationalt, da folk kommer fra meget forskellige lande, og man møder allerede her, folk med meget forskellige baggrunde både fagligt og kulturelt. Jeg kan forestille mig at det giver nogle anderledes gruppe-dynamikker end på sociologi studiet på KU - hvor størstedelen af folk "ligner" hinanden og er blandt dem der fik de højeste karakterer i gymnasiet. Studiet er ikke præget af en bestemt ideologisk retning (hvilket jeg kan fornemme Mads påpeger hos KU) men er meget spredt ud imellem begge poler.

Da uddannelsen er så ny som den er, betyder det at vi kun er to årgange (dem der startede i 2009 og 2010). Vi har heller ikke vores egen kandidat endnu, men det bliver der i øjeblikket arbejdet på. Ellers åbner uddannelsen op til alle cand.soc og cand.merc uddannelserne på cbs - hvis du supplerer med de rigtige valfag.


Da studiejobs i høj grad er med til at forme din egen profil, vil jeg give Mads fuldstændig ret i at det kan være et minus at læse i Aalborg. Mht. studiejobsne er mit indtryk at mange sociologer fra KU har endt i administrative, undervisning eller andre "metodekrævende" stillinger, hvilke også er mulighederne med uddannelsen fra CBS - dog har vi også (føler jeg) bedre kompetencer for at søge jobs inden for strategi, økonomi og revision og andre mere erhvervsøkonomiske områder end andre andre sociologistuderende.

At uddannelsen ikke har et ry i forvejen er noget man kan vende til sin egen fordel.

Karim
- [i]Sociology at CBS[/i]

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay