Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

uobserveret variation

Skrevet d. 28.01.2008 af Pernille
Hej alle,

jeg er stødt på begrebet uobserveret variation i forbindelse med regressionsanalyse og undrer mig over hvad det dækker over? Og ligeledes hvordan man evt. kontrollerer for/tager hensyn til en sådan størrelse?

Håber nogen kan hjælpe.

mvh
Pernille
Skrevet d. 29.01.2008 af Mads_Jaeger
Hej Pernille

Uobserveret variation eller heterogeneitet refererer til, at man ikke observerer alle de relevante forhold, som påvirker en afhængig variabel i en regressionsmodel. Normalt er disse uobserverede forhold "gemt" i restleddet i regressionsmodellen, men hvis disse forhold varierer systematisk over individer (eller tid) og er korrelerede med de forklarende variable påvirker det ens analyseresultater.

Normalt skal man have paneldata (dvs. de samme personer observeret over tid) for at kunne gøre noget ved uobserveret heterogeneitet. Når det er sagt er der en KÆMPE metodelitteratur om uobserveret heterogenenitet. Jeg vil anbefale dig at læse følgende rigtig gode introducerende artikel:

Halaby, Charles (2004): "Panel Models in Sociological Research: Theory into Practice". Annual Review of Sociology 30: 507-44.

MVh.

Mads
Skrevet d. 30.01.2008 af Pernille
Hej Mads,

mange tak for hurtigt svar. Jeg vil kigge på artiklen.

mvh
Pernille

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay