Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Unge og rusmidler

Skrevet d. 19.09.2010 af Marie W.
Hej Alle.
Jeg vil lige være på forkant med min 3g SRP opgave, hvor jeg har tænkt mig at skrive i samfundsfag (fokus på sociologi) og biologi. Endnu har jeg ikke besluttet et emne fast, men jeg er undersøgende. Ville derfor høre, om der er nogen af jer, som kunne give mig gode råd til litteratur, teorier/teoretikere inden for sociologi mht. ungdommen og rusmidler.
Smil Marie.
Skrevet d. 20.09.2010 af Signe ravn
Hej Marie

Der er meget forskellig teori, der kan bruges i forhold til unge og rusmidler i et sociologisk perspektiv, så det handler i første omgang om at du finder ud af, hvad for noget teori du kan lide (og som I måske har haft om?).
Du kan evt prøve at låne et par bøger. Den ene er fra 2006 og hedder "Unge, fester og alkohol" (red. Järvinen og Gundelach). Det er forskellige sociologiske analyser af unges alkoholbrug, hvor forskellig teori kommer i spil. Derudover er der netop udkommet en bog på Aarhus Universitetsforlag, som hedder "Unge, rusmidler og sociale netværk" (red. Pedersen og Kolind). Nogle af kapitlerne heri har et sociologisk fokus, andre et psykologisk. Men måske kan det bringe dig videre.

God fornøjelse!
signe
Skrevet d. 22.09.2010 af Marie W.
Hej Signe.
Tusind tak for dit svar!
Jeg har haft om mange forskellige sociologiske teoretikere (Giddens, Beck, Dürkheim, m.m.), men er frisk på at tage fat på nogle nye hvis det give endnu bedre forståelse af emnet. Så alle info tager jeg imod med kyshånd!
Smil Marie.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay