Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Tommelfingerregler...?

Skrevet d. 24.05.2008 af Rikke
Hej,

Jeg er ved at udarbejde et tilbud på en undersøgelse af en a-kasses faldende medlemstal og mangler i denne forbindelse nogle generelle guidelines:
Jeg har 100 timer til rådighed (det er meget lidt, er det ikke??)
som jeg skal selvfølgelig skal udnytte bedst muligt - jeg regner med at indlede med en/et par fokusgrupper, og derefter en spørgeskemaundersøgelse baseret på viden herfra.
Mit spørgsmål er hvor mange spørgeskemaer jeg "bør" sende ud? Afhænger dette af populationens størrelse eller blot af økonomi? Kender i til tommelfingerregler på området? Og desuden mht fokusgrupper - hvor mange respondenter anbefales i en fokusgruppe?
Rikke
Skrevet d. 24.05.2008 af Sørland
Det er meget få timer, hvis du skal laveforundersøgelse, skema, kontrollere udsende og bortfald og followup, lave analyse og rapport.
En fokusgruppe skal helst være stor nok til at få gruppedynamikken frem - 4 til 6. Det afhænger ikke kun af antallet af deltagere, men også af deres samspil.
Antal skemaer afhænger blandt andet af, hvor snævre estimater, man vil acceptere. Vil de være tilfredse med plusminus 10% eller vil de have plusminus 2%?

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay