Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Teorier om identitetsdannelse

Skrevet d. 16.05.2009 af KatrineW
Hej.

Jeg skal til AT eksamen her på onsdag. Jeg skriver om "nutidige" dannelsesrejser blandt unge. Min problemstilling går ud på: "Hvordan danner vestlige unge deres identitet gennem rygsæksrejser i en voksende globaliseret verden?" Jeg har allerede brugt Giddens teori "øget refleksivitet". Hvilke teorier findes der udover denne, som kan belyse unge og deres identitetsdannelse? Og ville findes der også globaliseringsteorier, jeg kan benytte i den sammenhæng?

På forhånd tak.
Skrevet d. 18.05.2009 af Sørland
Giddens er ikke et dårligt sted at starte. Dit tema er godt - men vær opmærksom på, at det er et bestemt segment af de unge, som tar på rygsækrejse. Du har godt nok travl, hvis du også skal læse om globalisering. Nu du har begyndt med Giddens, kunne du kigge på kap 16 i hans grundbog: Sociology: The Globalization of Social Life. Det giver en oversigt over globaliseringsdebatten, men rammer ikke lige ind på dit emne. Har du søgt på Bibsys, JSTOR under tourism?

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay