Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Studieretningsopgave

Skrevet d. 11.12.2007 af Rassm
Hej brugere på sociologiskforum.
Jeg faldt tilfældigvis over dette site, og må indrømme I er som sendt fra himlen. Problemet er, eller problemstillingen er, at jeg i disse dage arbejder på en studieretningsopgave, hvor jeg i første spørgsmål bliver spurgt: "Redegør for forskellige sociologiske opfattelser af individets placering og rolle i det senmoderne samfund".

Jeg er på forholdsvis bar bund, altså jeg har en masse bøger med A. Giddens "Modernitetens konsekvenser", "At forstå moderniteten" og "Modernitet og selvidentitet" og arbejder desuden med "Sociologi og modernitet".
Jeg regner med at tage udgangspunkt i teoretikerne Giddens og Beck.
Og måske Weber, Durkheim. Ved dog ikke helt hvorledes spørgsmålet skal udformes, da det jo er individets placering der skal fokuseres på.

Håber I er behjælpelige med lidt viden, og især hjælp til hvordan det skal opbygges. Overvejer at forklare omkring mennesket i zap-tiden, og så bygge Giddens, Beck osv. på, ved dog ikke i hvilken rækkefølge.

På forhånd tak,

Mvh. Rasmus
Skrevet d. 12.12.2007 af Ncw
Hej Rasmus.

Bare en kort kommentar: Undlad at bruge Weber og Durkheim, når du skal skrive om det senmoderne samfund. Det har de ikke skrevet noget om, så Giddens og Beck er bedre valg.

Mvh Nils
Skrevet d. 12.12.2007 af Sørland
Opgaven går ud på forskellige teorier... Giddens er oplagt, men også lidt fortærsket. Hvis det skal være lidt originalt, kunne du tage Touraine (subjektet), Sennett (fall of public man), Hochschild (post-materialism), Inglehart (managed heart), eller navnlig Kaufman (Ego). Om Kaufman er oversat, aner jeg ikke - men den er hot.
Skrevet d. 12.12.2007 af Rassm
Det lyder spændende, Sørland.
Giddens har jeg tæsket igennem nu, den var bare for oplagt, som du også siger. Inglehart har jeg overvejet. Touraine og Sennett, lyder rigtig interessante. Kender du nok til disse teoretikere til at vide hvilke af disse der er mest relevante? Og andre steder en biblioteket jeg kan læse om de ovennævnte teoretikere? Du har måske links eller noget materiale.
Jeg benytter mig også af Beck og Ziehe.

Tusinde tak for jeres hidtidige hjælp - den gør mere glæde end I tror.

Forresten:
Hvis der er nogen der har lyst til at læse mine 2 indlende sider omkring Gidden og hans tre hovedelementer til belysning af senmoderniteten, ville jeg også blive lykkelig
Skrevet d. 02.12.2010 af Julieee
Hej rassm. Jeg skal skrive en opgave om noget af det samme, så jeg ville høre om jeg kunne se din opgave som inspiration?? :)

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay