Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

socialkonstruktivisme vs. operativ konstruktivisme

Skrevet d. 19.07.2009 af Mackan
Hej.

Jeg er igang med en BA opgave der primært er baseret på Luhmanns systemteori der jo bekender sig til den operative konstruktivisme. Hvis man så vil inddrage en diskursanalyse der jo læner sig op af en socialkonstruktivistisk tilgang, hvordan skaber man så mening mellem de to og giver det overhovet mening? Når der begge tilfælde er tale om konstruktivisme burde dette vel være muligt, eller?

Tak for hjælpen!

Hilsen Marcus
Skrevet d. 31.07.2009 af Skovdal Albrechtsen
Nu er hele diskussionen om konstruktivisme noget mudret. Jeg vil ikke begynde at bevæge mig ud i den diskussion her,men er sikker på, at hvis du kigger lidt i denne sides arkiv vil du kunne finde eksempler på denne forvirring og forsøg på at kombinere forskellige former for konstruktivisme. Operativ konstruktivisme og socialkonstruktivisme er ikke det samme, men der er dog nogle ligheder. Ønsker du at finde en sammentænkning af Luhmann og poststrukturalistisk diskursanalyse, så vil jeg råde dig til at læse Niels Åkerstrøm Andersens bog "Diskursive analysestrategier". Måske kan du også få glæde af at kigge i antologien "Poststrukturalistiske analysestrategier", som Andersen har været med til at redigere. Du kan desuden kigge på Luhmanns syn på, hvad det vil sige at være konstruktivist i hans "Erkendelse som konstruktion" der findes som oversat i artikelsamlingen "Fra læringens horisont" som er redigeret af Mads Hermansen.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay