Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

social integration og systemintegration??

Skrevet d. 04.09.2007 af Ditteb
Jeg har læst en forskningsrapport hvor der anvendes teorier om social integration og systemintegration fremsat af Anthony Giddens, men af mystiske årsager kan jeg ikke slå det op i nogle af de bøger jeg har fundet både om og af Giddens... Kalder han det evt noget andet? Eller har jeg bare ikke fundet den rigtige bog?

Håber på assistance

Ditte
Skrevet d. 04.09.2007 af KristianKarlson
Kære Didde,

Giddens låner fra Lockwood. Han er kendt for at have "åbenbaret" denne skelnen. Måske skal du kigge på denne artikel, den virker relevant: http://soc.sagepub.com/cgi/content/abstract/31/1/111 (man kan sikkert hente den via fjernadgang på KB). Her vil du sikkert også kunne finde referencer til det, du søger.

vh Kristian
Skrevet d. 05.09.2007 af Ditteb
Hej Kristian
Et lys gik op for lille mig.. rapporten sammenligner nemlig Lockwood og Giddens syn på system og social integration, så giver det pludselig mere mening :)
Tusind tak for tippet, det var lige den slags jeg manglede!

Vh DItte
Skrevet d. 07.09.2007 af Sørland
Kære Didde.

Forhåbentlig er informationen ikke for sen, men den præcise reference er:
A. Giddens: Central Problems in Social Theory pp 76-81, MacMillan 1979. Bemærk at integration ikke betyder kohesion eller konsensus. Social integration henviser til gensidighed mellem aktører, og systemintegration til gensidighed mellem kollektiver.
Skrevet d. 12.09.2007 af Ditteb
Den er bestemt ikke for sen :)

Tusind tak!

D.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay