Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Social arv og alkohol

Skrevet d. 17.12.2007 af Kristina11
jeg er ved at skriveopgave om social arv. jeg har taget udgangspunkt i Morten Ejrnæs der er negativt stillet over for negativ social arv og så har jeg brugt Bourdieu til at definere social arv,men jeg mangler simpelthen hjælptil sidste spørgsmål.
Er social arv relevant for at folk udvikler alkoholisme=?
Skrevet d. 18.12.2007 af Pelene
Hej krisitina,
jeg kom til at tænke på "tillært adærdsmønstre - tillært reaktioner". ved faktisk ikek lige hvem der siger noget om det, men hvis ejernæs siger at social arv er overvurderet, fordi 8 ud af 10 børn med alkoholiske forældrer IKKE udvikler alkoholisme, så kunne man jo også sige, som man hidtil, at det er problmatisk at 2 GØR.

Jeg tror alkoholisme har mulit-faktorielle årsager, men vi ved jo at børn har voksne som rollemodeller i de første mange år, og hvis disse drikker , ja så...

håber du kan bruge svar

Pelene :)
-yderst spændende i øvrigt.
Skrevet d. 13.01.2008 af Katja902000
Hej Kristina
måske svaret kommer for sent, men kan varmt anbefale Helle Lindgaards bog: Voksne børn fra familier med alkoholproblemer. Undersøgelser viser at hver 3. barn af en alkoholiker, selv udvikler et misbrug. Helle kommer med gode analyser og inspiration til perspektiver til hvilke multi-faktorielle årsager, der er forbundet med dette. Måske det kunne være brugbart?

Som den tidligere person skrev, så har det betydning at de unge har rolle modeller der drikker, men samtidig viser undersøgelser også, at hvis et barn af en alkoholiker bare har haft én stabil voksen i sit liv, så øges chancerne for ikke selv at udvilke et misbrug væsentligt. Så der er altså mange forskellige faktorer, der kan spille ind.

Er selv meget interesseret i børn af alkoholikere og har skrevet artikler om det m.m., så synes det er spændende at du beskæftiger dig med det. Held og lykke med det :-)
Katja

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay