Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Samlere

Skrevet d. 15.12.2008 af Rasmus789
Hej..
Jeg er lige nu ved at skrive en artikel om samlere. Altså personer der bruger det meste af deres liv på at samle på helt specifikke ting, fx legetøjsbiler. Derfor søger jeg en sociolog, der kan forklare, hvorfor der er personer, der gør dette.
Kender i en professor/lektor mm der har forstand på dette?
Jeg har ledt en del på nettet og synes det er svært at finde en.
Skrevet d. 15.12.2008 af Liebst
Den jeg lige kom i tanke om er Walter Benjamin, der både har skrevet om, men også som en samler, hvilket det nyligt oversatte Passageværk, der mestendels består af indsamlede citatstumper, vidner om.

Endvidere var han en passioneret bogsamler, hvilket han har skrevet et tankevækkende lille essay om (http://www.idehist.uu.se/distans/ilmh/Ren/benj-bookcoll.htm). Så vidt jeg lige kunne google mig til har han også skrevet andre ting herom.

Jeg tror ikke at du kan finde noget egentligt svar på hvorfor folk samler, men helt givet nogle nogle oplysende fænomenologiske overvejelser om, hvordan samleren verden ser ud.

Håber det kan bruges.

/Lasse
Skrevet d. 18.12.2008 af Pernille
hej,

det synes jeg lyder rigtig sjovt og interessant. Kan du ikke lægge artiklen ud et sted når den er klar?

Jeg må også lige læse den anden.

mvh
Pernille


Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay