Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

regler for at lave informeret samtykke

Skrevet d. 10.05.2009 af Tullen
Hej
Jeg vil høre om der er nogle der kan henvise til litteratur hvor der står regler for hvad informeret samtykke skal indeholde og hvordan det sættes op?


Skrevet d. 17.05.2009 af Liv bjerre
Hej,
Kan desværre ikke henvise til noget litteratur, men jeg ville skrive noget om undersøgelsen/hvad der nu end er tale om, og så noget ala:

"Jeg bekræfter hermed, at jeg ønsker at deltage i undersøgelsen og har modtaget ovenstående information... /jeg giver tilladelse til..."

"Dette samtykke bortfalder når undersøgelsen er færdig, dog senest om 1 år. Der gøres opmærksom på, at den registrerede har rettigheder, jf. Persondataloven, Lov nr. 429 af 31. maj 2000, vedr. behandling af personoplysninger i form af indsigt, jf. § 31, indsigelse, jf. § 35 og mulighed for sletning af urigtige og vildledende oplysninger, jf. § 37. Endvidere er det muligt til enhver tid at trække sin tilladelse/samtykke tilbage, jf. § 38. For yderligere oplysning henvises til www.datatilsynet.dk."

-men tjek lige op på paragrafferne (har nuppet det fra en gammel samtykkeerklæring jeg har lavet)

Håber det kan hjælpe lidt.
-Liv

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay