Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

P. Bourdieus alternativ til skolen

Skrevet d. 02.06.2009 af Illusion
Bourdieu kritiserer skolen for at være magtreproducerende og herigennem opretholdelsen af samfundets sociale klasser. I den forbindelse tænker jeg på om han ikke har nogen forslag til hvad alternativet til skolen kan være?

Martin
Skrevet d. 02.06.2009 af Lars
Det er helt rigtigt, at Bourdieu leverer en ret radikal kritik af skolesystemets reproduktion af eksisterende magtforhold, men hans projekt er ikke at pege på alternativer; mig bekendt gør han det i hvert fald ikke nogen steder.. Hele hans projekt kan jo læses som en kritik af ideen om individuel autonomi, ideen om, at mennesker handler og tænker frit, men som jeg kender ham, har han har næppe noget positivt defineret bud på, hvad der burde stå i stedet...
Skrevet d. 03.06.2009 af Julieogmolly
Se her tænker jeg at du har en god mulighed for selv at formulere hvad hans alternativ KUNNE være, udfra DIN forståelse af hans projekt :) Kunne være spændende at høre hvad du kommer frem til.
Skrevet d. 03.06.2009 af Julieogmolly
jeg præciserer lige. Jeg mener du selv kunne prøve at opstille et alternativ UDFRA din forståelse af hans univers. I "Modild" kan du måske finde hjælp. I den bog der er en af hans sidste, melder han nemlig klart ud hvor han står politisk og hvad han mener der skal gøres for at gøre verden bedre.
Skrevet d. 03.06.2009 af Julieogmolly
det blev da egentlig ikke særligt meget mere præcist *LOL*
Skrevet d. 03.06.2009 af Illusion
Mange tak for de foreløbige besvarelser.
Skrevet d. 07.03.2011 af Tonyg
Hej.
Jeg skriver en opgave om Bourdieu men desværre er alle bøger om han udlånt. Kender i nogle goder sider på nettet hvor jeg kan læse noget uddybende omkring hans syn på skoler?
Evt. om sociale klasser i England?

Det ville være en stor hjælp!

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay