Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Nvivo

Skrevet d. 12.11.2008 af Idar
Hej,
jeg sidder her med en masse empiri og forsøger at importere det i Nvivo. Der er imidlertid opstået et lille problem..Nvivo kan ikke læse bogstaverne æ ø og å. Er der nogen som har erfaringer med det? Jeg forestiller mig at søge og erstatte bogstaver med ae osv. Men tænker at der en smartere metode
/Ida
Skrevet d. 13.11.2008 af Lars
Hej,

Jeg ved ikke, hvordan man gør, men der må være en måde. Hvis jeg var dig ville jeg prøve at skrive en mail til Nvivos support - det kan man gøre her:

http://www.qsrinternational.com/support.aspx

vh Lars
Skrevet d. 13.11.2008 af ThomasL
Hej Ida
Hvilken version har du?
Hvis det er Nvivo7 eller frem, så er der i hvert fald intet problem med danske bogstaver såfremt du bruger den indbyggede importfunktion.
Søg i Help og nærlæs "Importing Sources".
Hvis den import metode ikke duer, så må der være en fejl i dit Nvivo program.

vh Thomas
Skrevet d. 13.11.2008 af Idar
Hej Lars,
tak for tippet med Nvivos support. Jeg fik heldigvis selv løst mit problem. Til andre interessede kan jeg fortælle, at problemet med at Nvivo ikke kan læse æ, ø og å opstår i nogle af de gamle versioner af programmet (fx 2.0). Man skal sørge for at gemme teksten i skrifttype Verdana for at undgå de underlige tegn i stedet for æ, ø og å. I de nyeste versioner er der dog ikke sådanne banale børneproblemer.
Vh Ida

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay