Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Nutidige religionssociologer?

Skrevet d. 27.04.2009 af Zeiner
I øjeblikket skriver vi eksamensopgave om sammenhængen mellem individualisering og religion i det moderne samfund. Begrebsligt bygger vi teorien på Durkheims teori om overgangen fra det mekaniske til det organiske samfund og at der i det moderne samfund opstår en individkult. Vha. nutidige sociologer dokumenteres det, hvorvidt denne individualisering har fundet sted, her er det planen at bruge enten Giddens/Bauman eller Beck til belysning af individualiseringen. Imidlertid mangler vi inspiration til hvilke nutidige sociologer, som har skrevet om religion.
Forhåbentlig kan I hjælpe
Skrevet d. 27.04.2009 af Sørland
Der er masser - se f.eks. i Furset og Repstad, Religionssociologi - en introduktion eller Beckford: Social Theory and Relgion.
Skrevet d. 28.04.2009 af Zeiner
Vi søger efter primærtekster og ikke sekundærlitteratur. Vi har kigget på religionssociologi -en introduktion.
Håber der er nogle idéer
Skrevet d. 28.04.2009 af Lars
Hvis I har mod på et Luhmannsk perspektiv, har Peter Beyer skrevet en udmærket teoriudviklende bog "Religion & Globalization" (mener jeg den hedder). Den er til gengæld ret omstændig, ikke videre pædagogisk og kræver efter min vurdering, at man læser hele bogen for at det giver mening. Men det kunne være et bud.. :)
Skrevet d. 28.04.2009 af Sørland
Primærtekster - OK.
Beyers bog handler ike primært om individualisering - det gør til gengæld hans landsmand Bibby`s Fragmented Gods. Et oplagt forslag til temaet er Luckmann`s The invisible religion - og han kan vel kaldes nutidig. En anden klassiker er Belllah`s Habits of the Heart, Et oplagt forslag til en nutidig teori, som udfordrer individualiseringstesen er Casanova`s Public religions in the modern world.
Skrevet d. 29.04.2009 af Zeiner
Vi vil kigge nærmere på forslagene.. Mange tak for hjælpen indtil videre

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay