Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

MUS-/TUS-samtale vs. semistruktureret interview

Skrevet d. 09.05.2010 af Breinholt
Jeg er skoleleder og i gang med en kulturanalyse på et PD-modul. Jeg mangler meget nogle betragtninger omkring, hvorledes kan definere MUS- og TUS-samtaler. Altså er det samtaler? Er det semistrukturerede interviews, eller noget helt tredje? Knudsen (1985) definerer begrebet interview ved at afgrænse det fra samtale og forhør (Emil Kruuse, Kvalitative forskningsmetoder, 6. udg., s. 139). Vil jeg så få tæsk for at betegne en MUS-[i]samtale[/i] som et semistruktureret [i]interview[/i]. Vh. Lars B. S.
Skrevet d. 10.05.2010 af Anne hirse
Hej
Er PD pædagogisk diplomuddannelse?

Jeg tror du evt. kunne lave en diskursanalyse for at dreje problemstillingen ind på analysen og diskussionen af dise begreber, som vel ikke er faste, men i høj grad genstand for fortolkning og politik ude i de enkelte erhvervsenheder?

Spændende emne i øvrigt !

:)
Skrevet d. 10.05.2010 af Breinholt
Hej Anne

Tak for dit svar :-) Det er noget så kedeligt som en PD i skoleledelse, jeg er ved at afslutte (eller mere korrekt, skulle forestille at være ved at afslutte). Ideen med diskursanalysen er fornem, men med en uge til deadline kan jeg ikke nå at lave alverden om. Samtidig er analysen af MUS- og TUS-samtaler også kun en forholdsvis lille del af den samlede kulturanalyse. Jeg har brugt dit svar til at læse om "flydende betegnere", "essentially contested concepts" osv. Det hjælper meget, men det grundlæggende "problem" omkring MUS- og TUS-samtaler, vender jeg nok tilbage til en skønne dag. Ved Søren Frimann Trads har spændende udgivelser bag sig i den kontekst... :-)
Skrevet d. 10.05.2010 af Anne hirse
Jeg synes ikke skoleledelse lyder kedeligt, ej heller ligegyldigt :)
Hvad er det for definitioner du søger, det lyder som en forklarende definition?
Kunne du anlægge en formålstjenelig definition, måske letter det lidt, og så kan du senere hen have et mere udforskende ellerforklarende perspektiv inde over, evt en opgave for sig?

Hvad er i øvrigt TUS samtaler?

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay