Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Metodevalg- speciale medarbejderudvikling

Skrevet d. 08.08.2009 af Chantal
Jeg kunne godt bruge lidt inspiration til metodevalg i et speciale der har denne (foreløbige) problemformulering:

Hvilke mulighederog begrænsninger kan der være i medarbejderudviklingssamtalen, hvis formålet er at motivere og udvikle medarbejderen.

Det er min hensigt at skrive et speciale der er teoretisk baseret - helst med to konkurrerende teorier, som jeg kan arbejde ud fra
Skrevet d. 11.08.2009 af Skovdal Albrechtsen
I din sidste sætning lægger du vel selv op til en særlig fremgangsmåde; en komparativ metode. Du kan i dette tilfælde sammenligne to teorier med hinanden, hvor du så prøver at argumentere for, hvorfor den ene teori er bedre end den anden. Du kan også behandle to teorier som "empiri" og sammenligne dem ved at bruge et tredje perspektiv (hvilket ikke er en usædvanlig fremgangsmåde inden for videnssociologien). Du nævner ikke, hvad du studerer. På forskellige studier foretrækkes nogle metoder frem for andre, og der læses bestemte tekster og teorier, hvilket allerede kan være med til at afgrænse dit speciale. MUS er vel i bund og grund et ledelsesværktøj, men måske studerer du noget, hvor netop ledelse ikke er et centralt tema, og du dermed ikke vil sammenligne forskellige ledelsesteorier men helt andre teorier med hinanden.
Skrevet d. 13.08.2009 af Chantal
Til Skovdal Albrechtsen, tusind tak for din kommentar og input, - jeg er nået frem til at min metode bliver at arbejde med to teorier som min empiri, og så finde et 3. måske også 4. perspektiv at sammenligne med.
Så nu er det bare om at komme igang.....

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay