Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Metodetriangulering

Skrevet d. 23.02.2008 af Humseper
Kan man kalde det metodetriangulering, hvis man udfører en kvalitativ interviewundersøgelse og refererer til relevante kvantitative undersøgelser for at øge undersøgelsens validitet eller skal man selv udføre begge undersøgelsestyper for at kunne kalde det metodetriangulering?
Skrevet d. 23.02.2008 af Liebst
At du ikke selv har indhentet data er ikke afgørende for, hvorvidt der er tale om metodetriangulering. Det centrale er, at du anvender to forskellige metoder til belysning af samme empiriske emne, ikke om du har udført undersøgelserne selv (se evt. Dezins "Denzin, N. K. (1989): Strategies of multiple triangulation", I: The Research Act).

Jeg for i forlængelse heraf lyst til at sige, at selv om triangulering vitterligt kan styrke et undersøgelsesdesign og undersøgelsens eksterne validitet (hvis man som dig triangulerer kvalitative og kvantitative metoder), har der været en uheldig opfattelse af, at triangulering er et metodologisk guldæg, der altid bør anvendes. Jeg mener derfor, at man skal være forpasselig med at slå den "metodologiske autopilot" til og finde de (muligvis) gode argumenter frem før man triangulerer.

/Lasse
Skrevet d. 23.02.2008 af Sørland
Man benytter efterhånden triangulering om metode-designs, som gensidigt validerer hinandens resultater. Nogle metodologer skelner mellem samtidige, konsekutive og indlejrede (embedded) designs. Man kan sagtens bygge videre på tidligere undersøgelser, der anvender andre designs end ens eget. Triangulationsbegrebet benyttes på flere såder, så Hvorfor ikke bare tale om kombinerede designs? (Riis: Metoder på tværs, DJØF-forlag)

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay