Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Lockes teorier om mennesket i naturtilstanden

Skrevet d. 10.06.2009 af NannaVinther
Jeg leder desperat efter noget info om hvordan Locke helt præcist tror
at mennesket vil opføre sig i naturtilstanden. Jeg ved at han i forhold til Hobbes ikke mener at mennesket vil blive helt så krigerisk, men det er nærmest også det. Alle former for information ville være til hjælp!
Skrevet d. 11.06.2009 af Skovdal Albrechtsen
På biblioteket kan du finde bogen "Anden afhandling om styreformen" af John Locke, hvori han gør sig nogle tanker om naturtilstanden, samt om den politiske tilstand som følger herefter. Derudover kan Jacques Rousseaus "Afhandling om ulighedens oprindelse og grundlæggelse blandt menneskene" også anbefales, for heri udtaler Rousseau sig også om naturtilstanden og kritiserer Hobbes` synspunkter desangånde. En underliggende diskussion synes at være, om vi fødes som gode eller onde. Man kunne få en fornemmelse af, at Hobbes mener,at vi af naturen er onde og Rousseau mener at vi fødes gode. Men det kan være en forenkling (i hvert fald af Hobbes). Jeg er i tvivl mht. Locke. Det ser ud som om, at han mener vi i naturtilstanden er gode (og frie) lige som Rousseau synes at mene. På den anden side synes Locke at mene, at vi er hverken eller, når vi fødes. Vi fødes som et `uskrevet blad`, og så er det styreformen som gør os til det ene eller det andet. Men det er dog blot et gæt.
Skrevet d. 11.06.2009 af NannaVinther
mange tak! Det var nemlig også det jeg var kommet frem til, men Lockes idéer lader til at kunne fortolkes ret frit. Jeg må i hvert fald på jagt efter de bøger!

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay