Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Litteratur om metodevalg

Skrevet d. 01.05.2006 af Ole Bjerg
Med fare for at forbryde mig mod dette forums non-profit, kvasikommunisitiske vidensdelingsethos vil jeg tillade mig at gøre reklame for en ny bog, som jeg har redigeret sammen med Kaspar Villadsen.
Jeg har for længe siden lagt et arbejdspapir ud her på forummet, som handler om de sociologiske metoders epistemologi og forholdet mellem kvantitativ og kvalitativ metode. Dette arbejdspaper er nu blevet til første kapitel i bogen `Sociologiske Metoder - fra teori til analyse i kvantitative og kvalitative studier`. Hvis nogen af jer har haft glæde af arbejdspapiret kan i måske også få glæde af bogen.
Udover mit introduktionskapitel indeholder bogen 7 bidrag fra kvantitative og kvalitative forskere, som giver en præsentation af hver deres metode. Bidragene er tænkt som både anvendelsesorienterede indføringer og filosofisk kritiske refleksioner over metoderne.
Vores ide med bogen er at give et overblik over forskellige metoder, som både studerende og forskere kan bruge til at afgøre, hvilken metode der er mest velegnet til at undersøge præcis den problemstilling, som de sidder med.
Desuden ville vi også etablere en dialog mellem kvantitativt og kvalitativt orienterede forskere, der hæver sig over skyttegravskrigsniveauet, ved at tvinge dem hver især til at forholde sig til hinandens positioner og til begrænsningerne i deres egne positioner.
Som forfatter er man altid spændt på at høre folks reaktioner på det, man har skrevet. Det gælder også i mit tilfælde. Udover at i selvfølgelig køber bogen vil jeg derfor også gerne opfordre til, at i kommer med jeres reaktioner på den her på tråden.
Hvis man har spørgsmål til en af forfatterne er man også velkommen til at poste dem her, så vil vi få den pågældende forfatter til at svare.

Tak

Ole Bjerg
Skrevet d. 04.11.2006 af Sigurdson
er netop i gang med bogen i forhold til mit bachelor projekt, vil måske gerne på at tidspunkt benytte mig af muligheden for at stille spørgsmål

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay