Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Krittisk hermeneutik

Skrevet d. 15.11.2007 af Kittogsanne
Vi skriver Bachelor projekt omhandlende etiske dilemmaer forbundet med at bruge tvang i arbejdet med gravide stofmisbrugere, I den forbindelse skal vi bruge Axel Honneths anerkendelsesteorier og herunder de 3 sfærer samt de 3 former for krænkelser, mennesket kan udsættes for, men er der nogen der ved om det er hermeneutik, kritisk teori eller en blanding og hvor finder man evt noget om disse retninger. I tilfælde af, at hans anerkendelsesteori er kritisk hermeneutisk, som jeg har ladet mig fortælle, hvorfor? Og hvordan kan man forstå dette???
Håber nogen kan hjælpe.....

Mvj kittogsanne
Skrevet d. 16.11.2007 af Sørland
Kritisk hermeneutik er normalt forbundet med Riceour. Når også Honneth kan opfattes som en kritisk hermeneutik er begrundelsen sandsynligvis, at hans kritik ikke er ekstern med henvisning til universalistiske principper, men intern, hvor de kritiske standarder hentes fra de normative overbevisninger som på forhånd deles af afsender og modtager i et anerkendelsesforhold. Det er i hvert fald pointen i Willigs indledning til Kamp om anerkendelse.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay