Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Kombination af sociologi og andre uddannelser

Skrevet d. 28.06.2009 af Afd
Er der nogen der har erfaring eller ved om nogen, som har kombineret en bachelor i sociologi med en anden uddannelse??
Jeg har selv tænkt mig at tage en bachelor i sociologi, men er meget i tvivl om jeg skal tage en kandidaten. Til tider synes jeg, at sociologi kan virke ret så flyvsk og ukonkret og kunne derfor tænke mig at kombinere det med en mere konkret og håndfast uddannelse.

På forhånd tak for hjælpen.
Skrevet d. 29.06.2009 af Sørland
Forståeligt. Sociologi kan være praktisk, konkret, håndfast. I Tonboes tid var studiet i Aalborg meget praksisrettet. Hvis det skal fungere, skal lærerne/vejlederne selv have været i praktik, og projekterne skal have praktisk sigte. Sociologi på masteren kan godt blive meget abstrakt, hvis lærerne/vejlederne kun har erfaring fra den akademiske verden.
Skrevet d. 01.07.2009 af Mads_Jaeger
Hej afd

Hvis du vil have en meget konkret uddannelse (= ingeniøragtig) er det måske ikke nogen god ide at læse sociologi (sagt fra en allerede uddannet sociolog til en potentiel sociolog) :-) Du kan godt bruge en sociologibachelor som udgangspunkt for noget andet, fx en kandidatudd på IT-universitetet eller DPU (kender folk der har gået den vej). Problemet med den model er, at du bliver en "half-breed"-sociolog (hvilket kan skabe problemer for dig i forhold til arbejdsmarkedet). Sociologi behøver ikke være meget flyvsk. Masser af sociologer arbejder med helt konkrete problemstillinger - og heldigvis for det.

Hvad med at SAMF-BAS på RUC? Her kan du sammensætte en ret fleksibel pakke.

Mads
Skrevet d. 01.07.2009 af Baloo
Hej

Jeg synes du bare skal give den gas på Sociologi, hvis du føler for det! :-)

Jeg har selv været rigtig glad for min BA i Sociologi, som jeg mener er en endog rigtig god grunduddannelse. Teorien er varieret og på et højt niveau og du opnår solide metodiske kundskaber, som du kan bruge ligemeget hvad du skal (også uden for forskningsverden!!!).

Jeg kunne ikke finde en overbygning på Sociologi, som passede mig, så jeg valgte at tage en Cand. Soc. i Politisk Kommunikation og Ledelse på CBS. Jeg har netop afsluttet første år og er rigtig glad for det.....men pointen er at du kan sagtens komme videre, og du kan også blive bidt af en gal sociolog og tage overbygningen på KU!

God fornøjelse!
Skrevet d. 22.07.2009 af Stella-mia
Hej afd.

Både DPU og CBS har op til flere kandidater, hvor du kan komme ind efter din BA i sociologi. Du skal blot via deres hjemmeside studievejledning sikre dig, at du vælger de rigtige valgfag i løbet af din BA (først aktuelt på 3. år). Jeg har hørt rigtig meget godt om disse kombinationer, så det er bestemt værd at undersøge.

Til sidst en indskydelse: som baloo siger, sociologi er en formidabel grunduddannelse - og jeg blev endnu mere bidt af studiet, da jeg opdagede at det ikke behøver at være så ukonkret, som man kan frygte. Igennem stort set hele uddannelsen gøres der stor brug af integrerede eksaminer, hvilket vil sige at man kombinerer et teorifag og et metodefag i en samlet eksamensopgave/undersøgelse.

En anden god ting vil måske være, at du forsøger at kombinere studiet med lidt studiearbejde, som er meget "hands on" og hvor du måske kan få afløb for at bruge din teoretiske viden i praksis. De er svære af få, men det kan lade sig gøre!

Alt det bedste fremover.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay