Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Kausalmodeller

Skrevet d. 28.01.2008 af Azen
Er ikke så meget inde i alt dette med kvantitativ og kvalitativ metode. Men er der nogen der kan svare mig på, hvordan kausalmodeller kan være til støtte for det videre foløb i en undersøgelse?

På forhånd tak!
Skrevet d. 29.01.2008 af Sørland
Der findes kausalmodeller for både kvalitative og kvantitative undersøgelser. Men du tænker sikkert på kvantitative kausalmodeller, i form af korrelations- eller regressionsmodeller. De benyttes til at efterprøve, om der er en systematisk (ikke-tilfældig) samvariation mellem en afhængig variabel og de uafhængige variable. Korrelationsmodeller benyttes i surveyundersøgelser til at kontrollere, om en påvist samvariation tyder på en direkte årsagspåvirkning eller om den skyldes en fælles baggrundsvariabel eller at der findes en mellemkommende variabel som forbinder den uafhængige med den afhængige variabel. Regressionsmodeller benyttes til at skønne effekten af den eller de uafhængige variable på den afhængige.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay