Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Indsamling af data til bachelorprojekt

Skrevet d. 07.05.2009 af Stud.soc.råd.
Jeg sidder her og bøvler med mit bachelorprojekt på socialrådgiveruddannelsen, og selvom jeg ved at langt størstedelen i dette forum selvsagt er til sociologi og den omegn kan det følgende måske allligevel godt bydes ind med af jer sociologer(studerende) og andre med gode bud...

jeg anvender en metode til at få empiri på til mit projekt. Det er klart nok for de fleste. Jeg anvender f.kes. den kvalitative metode fordi jeg mener det korresponderer med mit videnskabsteoretiske position som er kritisk realisme. og så til mit spg.: hvad ville man kalde eller sige om min metode tilgang når jeg fortæller at jeg i min måde at søge empiri på har lagt mit projekt ud på diverse sociale netværks som facebook, twitter, og diverse blogs som jeg har.
Min intention, mit ønske, mit håb med det er at nogle respondere. At nogle byder ind med ideer, forslag, tanker om mit emne. Hvis man kalder den form for metode noget, hvad skulle/kunne det evt. være/kaldes? Findes der en (meta)-teori som man kan "binde" det op på og i såfald hvad skulle/kunne en sådan hedde?

Ok. hvad mit emne er: ytringsfrihedens brug blandt socialrådgivere, hvorfor socialrådgivere ikke bruger/anvender deres ytringsfrihed mere. Det er hypotesen. Det jeg er ved at undersøge til hjælp til at besvare min hovedhypotese er der efter en kritisk realisme tilgang så langt jeg har forstået de generative mekanismer.

mvh.

Kim med tak for input af enhver art, og så de mere kuriøse, erkender at jeg nok kan risikere at blive taget for "ikke seriøs" når man begynder at anvende facebook som et "redskab" "værktøj" til indsamling af data/empiri.
Skrevet d. 07.05.2009 af Stud.soc.råd.
PS: skal så sige for en go ordens skyld at min data indsamling IKKE er afhængig af facebook osv. og det med den kvalitative indgang, er i relation til kvalitative interviews. Så sku det også være på plads ... håber i vil byde ind med nogle bud/tanker osv.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay