Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Hvad sker der for google ads!? (eller sociologisk forum med addblock)

Skrevet d. 29.10.2008 af CHellersgaard
Hej Lars (og alle andre)

Nu har jeg, qua min mangel på økonomisk kapital, ikke fået doneret noget til forummet og til den, Lars, der lægger det store arbejde i at udvikle og køre det her forum. Jeg vil derfor alene tilbyde min anerkendelse og taknemmelighed for arbejdet.

Men google ads - endda inde i trådene - skæmmer altså ret meget af brugervenligheden (især da jeg ikke har held til at add-blocke det væk med min firefox) og -glæden.

Men apropos den anden tråd - sådan er kapitalismen...

Hilsen
Fokebevægelsen for et reklamefrit sociologiskforum.dk (snart at finde på facebook eller...)
Skrevet d. 30.10.2008 af KristianKarlson
Hej,

Jeg har lige installeret adblock plus til min firefox, og den virker forrygende. ALLE google-adds er væk. Det er så i Windows-versionen. I kan downloade den her:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865

mvh Kristian
Skrevet d. 30.10.2008 af KristianKarlson
I øvrigt kan jeg godt se, at forummet bliver nødt til at bruge reklamer. Sagen er jo den, at siden gerne skulle køre rundt. Initiativet er jo genialt - bare se på antal brugere - men jeg kan sagtens forstå, at der mangler penge i kassen. Spørgsmålet er, hvordan man kunne hive penge hjem til siden (og dens ejer). Måske skulle man nedsætte en arbejdsgruppe af kritiske sociologer, der diskuterer, hvordan man kan få siden til at køre rundt - ikke bare på immaterial anerkendelse - men på $$$. Jeg har dog ikke de store idéer, da jeg ikke er så kendt ud i den verden. Men måske er der nogen her på forummet, der kan komme med nogle idéer?

vh Kristian
Skrevet d. 30.10.2008 af KristianKarlson
Tænker på, om man kan hive nogle penge hjem fra nogle fonde? Det er jo et oplysningssite, som folk kan bruge. Mon man kan hente nogle penge hjem derfra? Jeg ved ikke, om fx EU har sådan noget. Eller bedre: Hvad med nordisk sosiologforbund?
/K
Skrevet d. 30.10.2008 af Lars
@Christoph
Der er mange måder at finansiere vedligeholdelsen og videreudviklingen af et website på. En af dem er, som du selv er inde på, gennem donationer. På nærværende website er der så godt som ingen, der har benyttet sig af den mulighed i de måneder det har været en mulighed. Og fair nok. Det var et forsøg, men ikke et voldsomt vellykket et af slagsen. En anden mulighed er mikrobetaling eller brugerbetaling, altså en model, hvor hver enkelt bruger [b]skal[/b] betale et eller andet beløb, typisk om måneden, for overhovedet at kunne bruge sitet. At det er en dårlig idé synes jeg, at der er allemulige åbenlyse grunde til. En tredje mulighed er annoncer - det kommer jeg tilbage til om lidt.

For der er selvfølgelig også en filantropisk model, hvor en webmaster - i dette tilfælde undertegnede - bruger en stor del af sin fritid på at udvikle og vedligeholde sitet. Denne model var i sin tid udgangspunktet for Sociologiskforum.dk og det var også fint, og jeg er mere end glad for, at sitet stadig, ikke mindst på grund af en masse engagerede brugere, efter min overbevisning fortsat er en stor succes. Men der kommer et tidspunkt, hvor antallet af timer, der bliver lagt i arbejdet med websitet ikke står mål med den "immatrielle anerkendelse og taknemmelighed", hvor velment, rar eller hyggelig optjeningen af en sådan "kapital" end måtte være. Et tidspunkt, hvor man med andre ord kan vælge mellem at finde en eller anden form for finansiering eller lade sitet ebbe ud fordi det teknologisk og featuremæssigt sakker så meget bagud af dansen, at ingen længere gider at bruge det.

Jeg har valgt det første fremfor det sidste - og her kommer vi så tilbage til det med annoncerne.

Der er kommet annoncer på Sociologiskforum.dk. Det har der nu faktisk været noget tid i form af Hans Reitzels annoncering af "månedens bog", men altså nu også i form af Google AdSense. Jeg er helt på det rene med, at annoncer i en eller anden grad hæmmer eller forstyrrer brugervenligheden af et website. Når mit valg faldt på Google Adsense er det fordi de efter min vurdering tilbyder en fornuftig løsning, hvor denne nedgradering af brugervenligheden er minimeret, idet der trods alt ikke er tale om kæmpestore, blinkende bannere, men tekstlinks, som - i hvertfald i teorien - burde vise annoncer for noget, der er vedkommende for sidens emne. Imidlertid er jeg ikke blind for dit kritikpunkt. Jeg kan godt se, at den store annonceblok midt i forumindlægget ikke er optimal, set fra et brugervenlighedssynpunkt. Egentlig ikke så meget, fordi det er placeret, hvor det er, men fordi det kan være vanskeligt at skelne indlæggets tekst fra annoncens tekst. Dette havde jeg ironisk nok valgt, dels for at det skulle genere brugeroplevelsen mindst muligt, og dels fordi det anbefales af Google som en af flere muligheder for optimal placering og optimal præsentation af annoncer - se evt. https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?hl=en&answer=17957. Men jeg kan godt se en pointe i, at det måske gør det svært at skille tingene ad. Derfor vil jeg ikke, i hvertfald i første omgang, [b]fjerne[/b] annoncen, men i stedet ændre på, hvordan den ser ud, så man i højere grad kan se, hvornår der er tale om "forumtekst" og hvornår der er tale om "annoncetekst".

Jeg håber, at jeg med dette, efterhånden halvlange indlæg, dels har imødekommet din kritik og dels har givet en forståelse for, hvorfor en "folkebevægelse for et reklamefrit Sociologiskforum" egentlig ikke er en særlig smart social bevægelse.

@Kristian
Ideen om at søge midler fra fonde og foreninger er sådan set god nok. Når jeg kun skriver "sådan set" er det fordi min egen erfaring med fundraising (fra andre sammenhænge) er, at det tager voldsomt lang tid og at det man får ud af det (hvis noget overhovedet) sjældent står mål med kræfterne. En anden ting er, at min erfaring med den slags også peger i retning af, at der stilles ret specifikke krav til udbetalingen af penge fra den slags instanser; mere specifikke end "vedligeholdelsen og videreudviklingen af Sociologiskforum.dk". Dette skal selvfølgelig på ingen måde afholde dig eller andre fra at give det et forsøg :) Dog vil jeg, hvis du eller andre måtte tage initiativer, gerne lige høre om det i forvejen, ikke mindst så jeg kan vurdere, hvad det indebærer af betingelser og den slags.

vh
Lars, webmaster på Sociologiskforum.dk
Skrevet d. 30.10.2008 af KristianKarlson
Hej Lars,

Jeg kan godt se, at det er problematisk med fundraising. Jeg er imidlertid kommet på en anden ide, men jeg aner ikke, om den er god:

1. Snak med ledelsen på sociologisk institut i kbh og ålborg samt måske med ledelsen på socialvidenskab på ruc. Sig til dem, at du har skabt et site med uanede muligheder for sociologisk propaganda. Der er sygt mange medlemmer. Her ligger altså både en FORMIDLINGSDEL (som er en af universitetens primære for:mål) og en REKRUTTERINGSDEL (som institutterne jo er glade for: flere kunder i butikken).

2. Giv dem følgende tilbud: De kan købe siden for x antal tusinde kroner, og så holder du det opdateret for x antal kroner om måneden. De kan få deres logoer på, der kan være reklamer for arrangementer, nye bøger osv.

Hvis de var med på den, så er du i princippet sikret fast indkomst årene frem. Samtidig "hænger" du ikke på den. Minusset er selvfølgelig indskrænkelse af din råderet. Men igen, noget for noget. Google adds er en anden mulighed, som du jo prøver nu.

I øvrigt vil jeg gerne være med til at foreslå de givne ledere på institutterne, at det her kunne være en løsning. Vi kunne, måske, være flere, der gik sammen og kom med et forslag.

Igen - det er bare et forslag, som kan nuanceres.

vh Kristian
Skrevet d. 02.11.2008 af CHellersgaard
Hej Lars

Som ovennævnte indlæg skrev, så mener jeg økonomisk støtte til opretholdelsen af forumet er mere end på sin plads.
En google add ude til højre på hjemmesiden synes jeg ikke er noget problem. Derimod mener jeg, at tilføje reklamen inde i tråden (og i de gamle tråde?) er lidt problematisk. For det første fordi, man kunne tilskrive dem forfatterne af tråden. Og for det andet fordi trådene (som jeg oplever din idé bag sited) er brugerdrevne. Lidt frækt kan man sige, at den "værdi" der skabes i dem ikke tilhører sited, men forfattrene (hvis adds`ne også findes på de gamle tråde synes jeg det er særligt problematisk, fordi de daværreende forfattere ikke har vist, tråden skulle indgå i reklameøjemed). Men rammerne er dine og jeg synes reklamen fra Reitzel passede fint ind og faktisk af og til var med til at holde mig opdateret på, hvad der foregik.

Men nu har jeg fået add block plus.og vil ikke bitche mere ;-)

Christoph (har droppet folkebevægelsen, men anbefaler indræven)
Skrevet d. 02.11.2008 af Lars
@Kristian

Din ide er ikke dårlig, men den skyder nok lidt over målet. Jeg er ikke interesseret i at sælge sitet for et eller andet beløb og så blive aflønnet for at drive det - primært af den grund, at jeg ikke som udgangspunkt har tænkt mig, at Sociologiskforum.dk skal være mit job. Udgangspunktet for alt det her er sådan set bare, at de timer, jeg skal bruge på at videreudvikle sitet er i skarp konkurrence med den tid, jeg skal bruge på alt muligt andet og at arbejdet med sitet derfor alt andet lige er mere attraktivt, hvis arbejdets "immaterielle" aflønning suppleres med en passende mængde "rigtige penge", hvorfor jeg altså nu prøver Google Adsense.

@Christoph

At "Google Ads" også vises i gamle tråde er ikke så mystisk - det er ene og alene et spørgsmål om, at det er et og samme script, der viser gamle og nye tråde. Det er altså ikke mig, der har siddet og puttet annoncer ind i indlæggene, men, som du sikkert også havde forestillet dig, en automatisk funktion. At man så kunne tilskrive forfatterne af indlægget til også at være forfatter af annoncen er jeg uenig i. Det kunne man før jeg, iøvrigt på baggrund af din udmærkede pointering af dette problem, ændrede dem til at være grafisk mere adskilte fra resten af indlægget ved at lave en selvstændig ramme rundt om annoncen og en lysere baggrundsfarve på annoncen på end på selve indlægget (men du har vel formentlig ikke set denne ændring, nu hvor din AdBlock blokerer hele molevitten?). I så fald, så prøv at slå din adblock fra og vurdér, om ændringen har imødekommet din kritik.

At man ikke ved, at de indlæg man har skrevet gennem tidens løb skulle bruges i reklameøjemed er jo rigtigt - og dette er vel selvsagt et problem for alle sites, der benytter sig af kombinationen af brugergenereret indhold og annoncering (medmindre det altid har været et annoncedrevet site). Det er endvidere klart, at grunden til at Sociologiskforum.dk kan fremstå som et attraktivt sted at placere sin annonce, hvis man er annoncør gennem Google Adsense / Google Adwords eller hvis man er Hans Reitzels forlag er, at der på sitet er en masse interessant indhold og en masse mennesker, der til stadighed besøger siden for at skabe og bruge dette indhold. Jeg er derfor selvsagt fuldstændig enig med dig i, at sitets værdi er en direkte funktion af brugernes deltagelse, men ikke enig i at den logiske konsekvens af alt dette er, at man så ikke kan tillade sig at placere annoncer, der har til formål at skabe et fornuftigt fundament for sitets fortsatte udvikling.

At du med annoncen for Hans Reitzel også oplever at blive opdateret i hvad der foregår glæder mig, og den bliver der jo heller ikke ændret ved nu, blot fordi der er kommet Google Ads, medmindre dit AdBlock plugin er så heftigt opsat, at det også har fjernet "månedens bog"?

vh Lars
Skrevet d. 03.11.2008 af KristianKarlson
Hej Lars,

Jeg synes, at det spiller meget bedre med Google Adds nu, når de er i ramme inde i teksten. Kiggede på en rejseside den anden dag, hvor de havde gjort det samme. Det fungerede rigtig godt.

Jeg forstår din strategi med google adds, og du har ret i, at et salg af siden er overkill. Det var såmænd blot en idé. Det er fedt, så længe du bruger tid og kræfter på at forummet kører. Om det så kører på immaterial anerkendelse eller materielle reklamepenge, det gør mig egentlig ikke det store (jo: det skal helst være begge dele ;)). Den dag, sociologiskforum.dk ikke længere kører, vil det være et stort tab for udbredelsen og diskussionen af sociologi i Danmark.

I øvrigt har jeg nu slået AdBlock fra på sitet, så jeg kan se og nu og da trykke på en reklame! Det vil jeg i øvrigt opfordre folk til, da det på lang sigt betyder et bedre forum.

mvh Kristian
Skrevet d. 03.11.2008 af Lars
[q=KristianKarlson]
Jeg synes, at det spiller meget bedre med Google Adds nu, når de er i ramme inde i teksten. Kiggede på en rejseside den anden dag, hvor de havde gjort det samme. Det fungerede rigtig godt.
[/q]

Det glæder mig, at indramningen af annoncen fungerer bedre - det synes jeg også selv.

[q=KristianKarlson]
I øvrigt har jeg nu slået AdBlock fra på sitet, så jeg kan se og nu og da trykke på en reklame! Det vil jeg i øvrigt opfordre folk til, da det på lang sigt betyder et bedre forum.
[/q]

Med hensyn til at klikke på annoncer skal jeg dog skynde mig at understrege, at Google er meget dygtige, når det kommer til at vurdere om de klik, der kommer ind gennem et site er "valide" klik eller ej. Kommer der fx for mange klik fra den samme IP adresse eller noget i den stil vil det formentlig blive vurderet som snyd, fordi de annoncører, der benytter Googles annonceringsplatform (med rette) kan hævde, at de ikke får noget for pengene, hvis der blot er tale om, at besøgende klikker som gale i den tro, at det gavner det site, som annoncerne er placeret på. Det gavner nemlig ikke - snarere tværtimod. Hvis annoncørerne oplever at skulle betale for "ugyldige" klik påvirker det i sagens natur systemets troværdighed, hvorfor Google naturligvis sanktionerer det, de nu engang måtte taksere som ugyldige klik hårdt, enten ved at annullere de pågældende klik eller ved simpelthen at lukke for kontoen. Af samme grund må man fx heller ikke som webmaster opfordre sine brugere til at klikke på annoncerne ligesom man heller ikke selv, som webmaster, må klikke på annoncerne.

Derfor vil jeg, for god ordens skyld og for at undgå misforståelser, tillade mig at at komme med en korrektion til Kristians opfordring til at klikke på annoncelinks. Man gavner ikke Sociologiskforum.dk ved at klikke som en gal (ved godt, at du ikke opfordrede til at klikke som "en gal" Kristian, men som sagt - for nu at komme eventuelle misforståelser i forkøbet). Selvfølgelig er det i en eller anden grad (præcis i hvilken grad ved kun Google) tilladt at klikke (alt andet ville mildest talt være absurd) men pointen er, at man bør gøre det med måde og omtanke og kun klikke på de links, man oprigtigt har en interesse i - ellers vil det virke [b]modsat[/b] hensigten og underminere Googles troværdighedsvurdering af Sociologiskforum.dk som annonceplads og dermed underminere den fortsatte udvikling af sitet.

vh Lars

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay