Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Hermeneutikk

Skrevet d. 01.12.2007 af Melissa123
Hei:-)

Jeg har fått en eksamens oppgave som går på å drøfte påstanden: «Hermeneutikk er ikke relevant for sykepleiefaget.». Jeg har funnet argumenter for at hermeneutikk er relevant for sykepleierfaget. Men klarer ikke å finne argumenter for at hermeneutikk ikke er relevant. Noen som har noen forslag?

Veldig takknemlig for svar:-)
Skrevet d. 03.12.2007 af Radil
Hej!

Jeg kan ikke se, hvorfor hermeneutik ikke skulle være relevant for sygeplejefaget, men muligvis er der nogen, som vil argumentere for, at hermeneutik ikke har nogen relevans i forhold til naturvidenskaberne, da disciplinen især har at gøre med viden, som involverer menneskelige handlinger.
Skrevet d. 03.12.2007 af Melissa123
Takk for svar Radil :-)
Skrevet d. 03.12.2007 af Lars
Du kunne vel også opstille tesen om, at "hermeneutik ikke er relevant for sygeplejefaget" udfra en helt pragmatisk betragtning om, at sygeplejefaget ikke er en akademisk, filosofisk disciplin og at "sygeplejefaget" i stedet for at handle om videnskabsteoretiske overvejelser bør handle om, hvordan man bedst muligt, i sin daglige praksis, viser omsorg for patienten samtidig med at man gør sit arbejde. Ikke at du behøver at være enig i en sådan betragtning, men jeg ved, at en sådan position i hvertfald findes indenfor sygeplejefaget.
Skrevet d. 03.12.2007 af Sørland
Du skriver på norsk - javel. Oppgaven går ut på å diskutere tesen, men den sier ikke at du skal akseptere den. Du kan og bør diskutere den kritisk. Hva taler for relevansen og hva tale imot den. Hvis sykepleierfaket involverer kommunikasjon med patienter, hører hermeneutikk med.
Skrevet d. 04.12.2007 af Solo
Hei
Er det noen som har flere argumenter mot denne påstanden?
Skrevet d. 04.12.2007 af Mettemari
hva har du skrivet på for? :)
Skrevet d. 04.12.2007 af Melissa123
Takk for svar! Nå er min eksamens oppgave ferdig skrevet og skal leveres i morgen. Har hjulpet mye det dere har skrevet. Sørland - ja jeg skriver norsk fordi jeg er norsk, men det norske og det danske skrift-språket er jo ganske enkelt å forstå iforhold til talespråket :-)
Skrevet d. 06.12.2007 af LotteHG
Jeg skal skrive opgave, og skal beskrive det hermeneutiske menneskesyn, mere end med et par linier. Er der nogen, der har nogle gode forslag til hvor jeg kan finde noget relevant henne?
Skrevet d. 08.12.2007 af Melissa123
Hei LotteHG:) Jeg har sett litt om jeg kunne finne noe om det, men har ingen gode svar. Håper at det er noen andre som har noen gode forslag, å at det ordner seg for deg.

Melissa

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay