Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

hermeneutik

Skrevet d. 25.05.2009 af Amandae
Er der nogle af jer der kan forklare mig hvordan at samfundsvidenskab kan anvende hermeneutik? Jeg er nemlig lidt usikker.

Skrevet d. 25.05.2009 af Lars
Det kan N. Gilje & H. Grimen (2002): Samfundsvidenskabernes forudsætninger... :)
Skrevet d. 31.05.2009 af Julieogmolly
Hermeneutik handler om FORTOLKNING - af den livsverden som dem du undersøger har. Det kræver at du selv som forsker er åben overfor den mening og forståelse som persnerne har, og at du er åben for at bringe dig selv og dine egne fortolkninger i spil, og altså derfor hele tiden er åben for at din undersøgelse kan bringe dig nye steder hen som følge af de svar du får undervejs. Metoder er kvalitative inteview og fortolkning af historiske og nutidigde dokumenter.
Hvis du altså eksempelvis ønsker at undersøge hvad det er der er på spil i en virksomhed under en omstrukturering, så er det vigtifgt at du gør dig klart hvordan din egen forståelse af en virksomhed og af den pågældene virksomhed ser ud, derpå skal du i dialog med de involverede personer. Og når du støder på noget der kan ændre dit eget syn på propblemstillingen så skal du være parat til at ændre din retning. Eksempelvis kan det vise sig, at det ikke er lederens ledelsesstil der er problemet selvom alle egentlig har været enige om det, men måske snarere splid mellem de ansatte.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay