Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Helhedssyn OG anerkendelse

Skrevet d. 13.04.2011 af Agerup
Hej
Nogle som har forslag til teoretikere/teorier ift. et helhedssyn.
Er ved at lave en ogave om at være sygemeldte og på off. ydelse /sygedagpenge og med fokus på mødet med systemet og retur til arbejdsmarked.Jeg tænker Helhedssynet og anerkendelse vil være mit omdrejnings punkt i opgaven og problemformulering vil være:
HVORDAN KAN JEG SOM VEJLEDER HAVE FOKUS PÅ VEJL. POTENTIALER SAMMENHOLDT MED DE HELBRESMÆSSIGE BEGRÆNSNINGER SET I ET HELHEDSSYN ?

dette ift.
social-psykologisk perspektiv
Psykologisk perspektiv
kulturelle perspektiv
Udvikling og læring

GODE IDEER/ inspiration modtages med glæde.

Mange påske hilsner fra

Agerup
Skrevet d. 16.04.2011 af Sørland
Bare et dumt spørgsmål: Hvad er et helhedssyn? Er det et ideal, en illusion eller en mystisk holisme? Må du ikke nødvendigvis fokusere på nogle dimensioner? Så mener du egentlig at gå fra en endimensional tilgang til en flerdimensional? Du kan øge kompleksiteten lidt - men du kan ikke gribe om den totale kompleksitet i en analyse.
Skrevet d. 16.04.2011 af Agerup
Der findes ikke dumme spørgsmål, men opklarende spørgsmål Ift. helhedssynet tænker jeg fokus ift. Eriks Allardts velfærdsdimensioner /behovsteori, at anlægge et helhedssyn, med bredt fokus på behovsopfyldelse af både materielle, sociale og psykiske forhold.Ifølge Hillgaard og Egelund, er helhedssynet en metode der anvendes som et analyseredskab i socialt arbejde. Det er et redskab for til at forstå sammenhænge mellem individet og dets omgivelser, dermed også set i forhold til samfundet samt at kunne være i stand til at skabe forandring for individet, i forhold til dets sociale situation.
Jeg er ikke sikker på jeg forstår hvad du mener med "at øge kompleksiteten lidt - men du kan ikke gribe om den totale kompleksitet i en analyse. " ????

Tak for din respons Sørland

Agerup

Skrevet d. 18.04.2011 af Sørland
Stor respekt for Allardt. Hans værdianalyse fik dimensioneret en uoverskuelig værdidebat i tre klare temaer: at have, at elske og at være. Det er et godt eksempel på dimensionering af kompleksiteten.

Selve begrebet `helhedssyn` er epistemologisk problematisk. Dette var udgangspunkt for Poppers forelæsninger ved LSE i videnskabsfilosofi. Hvis du skal give en heldhsbeskrivelse af auditoriet, blir du aldrig færdig. En vis reduktion er praktisk nødvendig. Pointen er da at reducere til en flerdimensional forståelse, som ikke forenkler men heller ikke komplicerer unødvendigt.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay