Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Habermas` teori(er) skitseret i Borgerlig Offentlighed !!

Skrevet d. 09.11.2009 af Jonassoelberghansen
Den kære Hr. Habermas er en besværlig herre, og det er netop af denne grund jeg skriver her.

Jeg skal skrive en opgave på Universitetet hvor jeg med udgangspunkt i Habermas` teori om kommunikation i den offentlige sfære (skitseret i Borgerlig Offentlighed), vil analysere kommunikationen i det offentlige rum i Libanon efter Den `Libanesiske Borgerkrigs ophør i start 90`erne! Habermas` teori skal altså være mit væsentligste redskab i analysen, og her kommer mit STORE problem:

Jeg kan ingen steder finde en overskueliggøresle af dette svære værk, og alle hans væsentligste tanker heri. Jeg mangler, helt "back to basic" og opsat i punkter, hvad Habermas teori om kommunikation i den offentlige sfære egentlig går ud på, gerne i punktform, skemaer, eller kloge overskueligt opsatte ord! Eller findes der simpelthen ikke sådan en overskuelig opstilling af hans teorier i Borgerlig Offentlighed?
Skal jeg simpelthen læse hele hans værk og forstå hans samsurium af ideer, lige fra sociologi til økonomsik politik, før man kan danne sig et nogenlunde overblik over hvad der er essentielt og brugbar teori (i fht. min opgave)? For så har jeg allerede givet op! Jeg er blot en novice i sociologiens store verden, og savner altså [b]Overskuelighed[/b] og [b]simplicitet[/b]..

Links til overskuelige sider, og bøger er mere end velkommen

Mange tak - Jonas!

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay