Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Habermas og kommunikation

Skrevet d. 11.11.2010 af ManishaMie
Hej Alle,
Vi er en gruppe fra RUC, socialvidenskab som skriver projekt på vores sidste kandidatsemester på socialvidenskab. Og er kommet i tvivl om teori.
Vores problemformulering er: • Hvilke faktorer spiller ind, når journalister og politiet vælger at offentliggøre mistænkte i kriminalsager som SKYLDIGE, inden de er blevet dømt?

Vores problemstilling er følgende: Medierne har en indflydelsesrig rolle i vores samfund. Daglig giver de os informationer om, hvad der sker i samfundet og er med til at præge vores holdninger og synspunkter. Der stilles et krav til journalisterne om, at de skal være effektive for at kunne overleve på et konkurrencepræget mediemarked. Men med den magtfulde position følger der et etisk ansvar. Et etisk ansvar som skal være med til at beskytte den enkelte borger mod krænkelser. Disse etiske regler er nedskrevet i de ”vejledende regler for god presseskik” og nævner blandt andet, at det er massemediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information.
I mange kriminalsager får journalisterne deres informationer fra politiet, som ofte indeholder personlige informationer. Det er nu journalisternes rolle at viderebringe informationerne på en forsvarlig måde, så det enkelte individ ikke krænkes. Det sker dog, at journalisterne tilsidesætter de presseetiske regler og blandt andet omtaler mistænkte personer i mordsager i vendinger, som om disse mennesker allerede er kendt juridisk skyldige.

Vi er blevet oplyst om at Habermas og Luhmann kunne være relevant. Men vi kunne sagtens bruge et par gode råd om teori og teoretikere, som kan give os en mere teoritung tilgang i forhold til vores cases (Jan Lindholdt Mikkelsen der blev uskyldig dumt for Maria-mordet i januar i år blandt)
På forhånd tak for eventuelle feedbacks :)
KH Manisha og gruppe

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay