Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Giddens og Goffman i samme projekt?

Skrevet d. 22.05.2011 af Anneholm
Hej

Jeg bruger Goffman i mit projekt omkring stigmatisering, det ligger jo lige for.
Jeg har dog i min undersøgelse fundet ud af mennesker faktisk ofte formår at forsvare deres stigma på en så hensigtmæssig måde at de holder op med at være stigmatiserede i den samenhæng/relation de før var det.
Til at forklare dette forestiller jeg mig at kunne inddrage Giddens teorier om det senmoderne foranderlige dynamiske samfund, med det refklesive som omdrejningspunkt og selvidentiteten.
Nu er jeg bare i tvivl om det er uhensigtsmæssigt at bruge disse to teoretikere i mit projekt, jeg er nemlig ikke sikker på hvordan de taler sammen på et videnskabsteoretisk niveau? betyder det egentlig det helt store om de gør det overhovedet for den måde jeg ønsker at bruge mine teoretikere på?
Skrevet d. 26.05.2011 af Pernille
Hej Anne,

jeg synes det lyder rigtig fornuftigt at bruge dem begge. Det vigtigste ang. deres videnskabsteoretiske baggrund, er ikke om de hænger sammen, men at du argumenterer for hvordan og hvorfor du bruger dem. Og at du ved hvor du selv stiller dig videnskabsteoretisk.

Det lyder rigtig interessant og væsentligt, at man kan overvinde stigmaet ved hjælp af refleksivitet.


mvh
Pernille
Skrevet d. 05.06.2011 af Anneholm
Okay, det kan jeg godt se det fornuftige i, tusind tak Pernille :-)

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay