Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Generationer

Skrevet d. 07.02.2011 af Jonaass
Hej allesammen,

Jeg er igang med at skrive mit speciale på cand.merc. og skriver i den forbindelse om den nye generation af unge medarbejdere (IT indfødte). Mit formål er at undersøge hvorvidt denne generation har et anderledes syn på arbejde og specielt hvorvidt de motiveres anderledes end tidligere generationer.

I den forbindelse skal jeg gerne bruge noget teori omkring generationer. Jeg trækker allerede på kohorte-teori. Altså at en generation er en gruppe af personer, der adskiller sig fra andre ved, at de er født i en særlig periode og opvokset med et særligt sæt af oplevelser of erfaringer, som de ikke på samme intense og skelsættende måde deler med andre generationer, hvilket resulterer i en unik personlighed.

Men jeg kunne samtidig også godt tænke mig noget teori der der kunne forklare hvorfor medlemmer af en generation ikke er fulstændig identiske (Man er altså ikke ens blot fordi man er fra samme generation). Altså noget teori der forklare hvordan personer både socialiseres på et individuelt niveau (f.eks. igennem sociale interaktioner) og et makroniveau (altså den tid de er opvokset i).

Håber der er nogen der sidder derude med nogle gode forslag :)

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay