Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.

Gamma eller Tau-B??

Skrevet d. 20.09.2011 af Sia
Hejsa!
Er der nogen der kan hjælpe mig med hvilket sammenhængsmål jeg skal vælge? Jeg har en 4`4 tabel med to ordinalskalavariable. I cirka halvdelen af cellerne er der meget få eller ingen counts. Der er mange "ties" (helt op mod halvdelen af observationerne).
De fleste steder som jeg har læst (jeg har googlet i flere timer nu - har Agresti &Finlay, men de skriver mest om gamma) anbefales Kendalls Tau-b ved mange ties, idet gamma ikke tager hensyn til ties. Men så anbefales gamma andre steder fremfor Kendalls tau (som jeg er med på ikke er det samme som tau-b), fordi den (gamma altså)tager hensyn til ties . Og så er jeg forvirret på et højere plan?! Jeg får ens p-værdier, men ret forskellige størrelser på de to; fx en gammaværdi på 0,756 og en tau-b på 0,340 og i et andet tilfælde en gamma på 0, 357 og en tau-b på 0,167. Jeg har læst mig frem til at tau-b altid vil være lavere netop fordi den tager højde for ties - men, men - hvordan fortolker jeg værdierne for hhv. gamma og tau-b (hvad er overhovedet værd at skrive hjem om?). Og først og fremmest; hvilken skal jeg vælge? Og er der andet end ties jeg bør være opmærksom på?
Bliver meget glad for hints! (Og har bestilt Agrestis categorical data analysis bog..)
Mange hilsener
Sia -
Skrevet d. 20.09.2011 af Sia
Og... kan jeg bruge gamma hvis tabellen er 3*4? Eller skal jeg så bruge tau-C? Eller? Pyh, jeg har vist bevæget mig på lidt dybere vand end jeg troede... Lægger nu også mest vægt på de kvalitative metoder, men vil jo helst lave de kvantitative analyser jeg laver rigtigt!

Andre læser også

Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay