Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

frihedsbegrebet

Skrevet d. 01.04.2009 af 123mm
Hej allesammen,

er der nogen, der kan give mig inspiration til konkrete sociologer eller konkrete tekster, der beskæftiger sig med frihedsbegrebet vs. lighedsbegrebet (eller et af dem)

På forhånd tak
Skrevet d. 01.04.2009 af Lars
Bauman har skrevet en rigtig god bog "Frihed" der diskuterer frihedsbegrebet på alle leder og kanter.. Den kunne være et oplagt sted at starte :)

vh Lars
Skrevet d. 01.04.2009 af 123mm
mange tak
Skrevet d. 02.04.2009 af S.andrade
Et supplerende bud kunne være Nancy Fraser, som Bauman selv referer til i nogle af hans nyere essays og bøger (f.eks. ”Fællesskab”). Fraser er kendt for sin polemik med Axel Honneth om netop forholdet mellem frihed og omfordeling. Michael Hviid Jacobsen og Rasmus Willig udgav sidste år antologien ”Anerkendelsespolitik”, som blandt andet indeholder tekster af Bauman, Fraser og Honneth. Det interessante ved denne bog er, at de forskellige teoretikerne på skift redegør for deres egen position, kritiserer og forsøger at besvare de andres kritik.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay