Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

freeware nvivio?

Skrevet d. 29.04.2005 af Lars
vi fik programmet nvivio præsenteret til en forelæsning, men desværre er det ikke gratis.
Er der nogen der har erfaringer med et lignende program (men som freeware) til håndtering og tematisering af kvalitative data?

vh (og god weekend)
Lars
Skrevet d. 09.05.2005 af Ncw
Hej!

Jeg har ikke erfaringer med programmet (endnu), men Sleggja er et gratis program til kodning af kvalitative data:

http://www.phys.au.dk/~hpg/sleggja.htm


Mvh. Nils
Skrevet d. 09.05.2005 af Lars
Hej Nils,

Jeg har tjekket det ud og er ikke ret imponeret - det er en wordmakro der ikke ved første øjekast ser specielt anvendelig ud, men tak for hjælpen anyways - sig til hvis du lurer det smarte i det (eller et andet kval. data program)

venlig hilsen
Lars
Skrevet d. 24.02.2006 af Ncw
Hej

Det er desværre ikke freeware, men blot en oversigt over edb-programmer til analyse af kvalitative data - dog tydeligvis interessant nok til, at jeg bryder mig om at sprede budskabet...:

http://www.scolari.com/

Alt godt,
Nilse
Skrevet d. 23.05.2006 af Lars
Jeg må bide mine ord om Sleggja i mig igen - det er faktisk virkelig fedt! Yeah - rock on!

Lars :)
Skrevet d. 25.09.2006 af Signess
Hej

Jeg faldt over din anbefaling Nils, og har kastet mig ud i at bruge Sleggja. Og ja, umiddelbart synes jeg også, at det er super. I hvert fald de første par dage. Nu driller det bare helt vildt.

Jeg har prøvet at skrive til den mailadresse, som kommentarer skal skrives til, der hvor man downloader programmet. Adressen eksisterer ikke mere!

Og det link som i manualen henviser til en hjælpefunktion, ja, det virker sørme heller ikke!

Så nu er jeg pænt frustreret.

Mit hovedproblem er, at der ganske enkelt ikke sker en skid, når jeg prøver at indsætte koder fra min kodeliste. Jeg markerer noget tekst, åbner kodelisten, markerer den aktuelle kode, trykker OK, og ja, så sker der ikke noget. Dette problem har jeg ikke haft tidligere, men nu opstår det hele tiden.

Har I oplevet det samme, og skulle jeg være så heldig, at I har et løsningsforslag? Det ville være en ualmindelig stor hjælp.

Hilsen en noget frustreret Signe :-(
Skrevet d. 25.09.2006 af Lars
Den nemme redning kunne være at gen-installere programmet? Er du med på, hvordan man gør det? Jeg garanterer ikke, at det virker, men det er da et forsøg værd.

MVH Lars
Skrevet d. 08.02.2007 af Hpg
Har rettet email adressen, som er hpg@phys.au.dk
Skrevet d. 08.02.2007 af BoletteMC
VisualBasic programmør søges til Sleggja!
Jeg faldt tilfældigvis over jeres side her. Jeg har været med til at udvikle Sleggja, men det er Palle (hpg) der har programmeret det. Og han er desværre fuldt optaget af sit egentlige arbejde nu. Så han har ikke rigtig tid til at videreudvikle Sleggja. Derfor søger vi en eller flere der kan programmere i VisualBasic.
Sleggja er Open Source, og det er ikke kompileret, så hele program-koden er direkte tilgælngelig, også for rettelser og forbedringer.
Også hjemmesiden skal have en overhaling. Den er mildest talt ikke særlig sexet i øjeblikket. Der skal være debatforum og FAQ. Og så vil det være et oplagt sted at distribuere nye versioner af Sleggja, udviklet af brugerne.
Venlig hilsen
Bolette M. Chriostensen (bc@ifs.ku.dk)

Skrevet d. 08.02.2007 af Malte
Jeg ved ikke helt hvad det Sleggja-program kan (umiddelbart ikke Mac-kompatibelt, grr..), men har du prøvet LaTeX? Det er et ret godt typesetting program, der kan lave diverse grafer, statistikker, tabeller m.m. Jeg bruger det primært til noter, men jeg mener det er opstået som et matematisk typeset-program. Er i øvrigt interesseret i at høre om andre bruger det, for jeg mangler nogen at spille lildt bold med mht. features og tekniske detaljer.

mere info her: http://www.latex-project.org/

Vh Malte
Skrevet d. 13.02.2007 af BoletteMC
I øvrigt til Signe: Når man ikke får sat kode ind, skyldes det højst sandsynligt en dum lille uhensigtsmæssighed i brugergrænsefladen i Sleggja. Valget Code list er beregnet til at redigere kodelisten, udelukkende. Man skal ind i Coding for at indsætte kode i dokumentet. Det er nemmest at bruge genvejstasten F11. Så havner man direkte i kodelisten, og så skulle det virke.
Vh Bolette
Skrevet d. 01.03.2007 af BoletteMC
Jeg har åbnet for en mulighed for FAQ om Sleggja på https://absalon.ku.dk/ku/bolette/blog/
Håber I sender spørgsmål og gode idéer dertil.
Vh Bolette

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay