Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Forenelse af styringsparadigmer i den offentlige forvaltning

Skrevet d. 21.02.2011 af MarieRayan
Hej alle,

Vi er to studerende, som netop er gået i gang med at skrive speciale.

Vores interesseområde/emne drejer sig overordnet om divergerende styringsparadigmer i den offentlige forvaltning. Regeringen har med bl.a. kvalitetsreformen sat fokus på afbureaukratisering og innovation i den offentlige sektor. Problemet er, at der kommer mere og mere bureaukrati og det bureaukratiske styringsparadigme (mekaniske løsninger og strategier) overskygger derved de andre styringsparadigmer / innovationspotentialer, således der ikke gives rum til at lave det rette styringsmix i den offentlige forvaltning.

Hvordan kan de divergerende styringsparadigmer i den offentlige forvaltning forenes med henblik på fastholdelse af socialfaglige medarbejdere og effektivisering af organisationen?

Af sociologisk teori har vi selvfølgelig tænkt os at anvende Max Weber og Michel Foucault, men vi vil gerne høre om der er nogen, som har nogle andre ideer til sociologiske teorier, som med fordel vil kunne anvendes ift. vores emne, eller blot tanker/overvejelser/ideer ift. emnet.

På forhånd mange tak for jeres hjælp.
Mange hlsner fra
Camilla & Marie

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay