Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Excel-grafer

Skrevet d. 17.01.2008 af JLunding
Angående fremstilling af grafer i excel: er der nogle kyndige personer, der ved, om det er muligt, at ændre på Y-aksen?
Problemstilling vi sidder med er som følger:

Vi har en logistisk regresion med en række variable, der iblandt en kontinuert. Det er derfor oplagt at tegne nogle grafer, hvor P(Y=1) udtrykkes som funktion af den kontinuerte variabel fasthold på forskellige værdier af de kategorielle variable. Problemet (som vel ikke er et problem) er nu, at P(Y=1) aldrig er over 0,6 - tit væsentligt under derimod. Det kunne være godt - af praktiske og fremstillings-æstetiske grunde - at lade Y-aksen stoppe omkring 0,6 og med "noget zig-zag halløj" indikere at skalaen selvfølgelig fortsætter til 1. Er det muligt i Excel?

/Jacob
Skrevet d. 18.01.2008 af Majrordamnielsen
Excel er ret nærig med, hvordan man kan få lov at definere grafer, og det med en "zigzagget" linie er mig bekendt ikke en mulighed. Til gengæld er det ikke noget problem at omdefinere min og max på akserne. Det gøres ved at dobbeltklikke på aksen, hvorefter en "formater akse"-dialogboks åbnes. Heri vælges fanebladet "skala", og hakkene i autoskalering af "minimum" og "maximum" fjernes. Nu kan man selv angive ønskede min og max for sin skala.
I øvrigt er fjernelse af "auto" i alle mulige sammenhænge relevant hvis man fx har en opgave, hvor man gerne vil have ensartede grafer (med samme skala, samme skriftsstørrelse, samme farver osv) - når man har været inde og definere sit diagram som man ønsker det, kan man, ved at højreklikke på det, vælge "Diagramtype", derefter "Brugerdefinerede typer". Ved at prikke af i "Vælg fra brugerdefinerede" kan man tilføje sit diagram og kalde det noget, så man kan finde det igen og bruge, når man opretter andre grafer - og evt vælge det som standarddiagram for alle sine grafer.
Skrevet d. 18.01.2008 af JLunding
Tak for svaret.
Det lyder ikke godt at Excel ikke har den mulighed, hmm..
Nogen der kender til et program eller noget andet, der kan løse vores "problem". Det ser bare lidt bedre ud, hvis alle linjerne i en graf ikke ligger og roder nede i bunden.

Skrevet d. 19.01.2008 af KristianKarlson
Det nemmeste er, at y-aksen kun har til og med 0,6 på aksen, hvis de fleste kurver ligger under denne andel. At skalaen skal fortsætte til 1 med zigzag er jo fuldstændig ligegyldigt. Der kan selvfølgelig være et umiddelbart optisk bedrag, hvis man ikke har samme skalaer på alle figurer (hvis man nu vil sammenligne hældninger osv), men i en videnskabelig opgave forventes det jo af læseren, at vedkommende godt kan aflæse skalaer - heriblandt jeres censor og eksaminator. De ved jo godt, at en andel ikke kan bevæge sig over 1. Om skalaen så ender på 0,6 eller 0,9 eller noget helt tredje er jo ligegyldigt. Tolkningen er jo stadig den samme. Det er i hvert fald min holdning til sagerne.

vh Kristian
Skrevet d. 20.01.2008 af JLunding
Hej.. Jeg ville bare lige sige tak for svarene. Også i den anden tråd ang. log.reg. og parametere estimater.

/Jacob

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay