Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Er Schein konstruktivist ?

Skrevet d. 16.08.2010 af Mescha
Hejsa,
Vi er to specialestuderende, som i øjeblikket bevæger os indenfor organisationskultur i forbindelse med forandring. Helt kort fokuserer vores speciale på de muligheder samt udfordringer, der kan opstå, når Lean overføres og implementeres i innovationsprocesser. Vi forsøger hertil at forstå de kulturelle udfordringer, som man som virksomhed kan stå overfor når forandring og nye tiltag implementeres. Dette gøres ud fra en social konstruktivistisk tilgang.
Vi har i denne kontekst benyttet Edgar Shein og hans teori omkring de tre niveauer for kultur, men kan ikke helt gennemskue hans videnskabsteoretiske tilgang til verden. Vi søger derfor viden og indsigt i hvordan Edgar Shein omfatter verden og mennesket samt hvilket epistemologisk perspektiv + videnskabsfilosofi han tilgår verden med?

Vi søger ligeledes en organisationsteoretiker /kulturteoretiker, der gør op med Shein’s tankegang omkring kultur og de 3 opstillet niveauer, nok en mere nuanceret tilgang til kulturbegrebet og dets kompleksitet. Vi har selv tænkt på Mary Jo Hatch, men igen, vi søger en konstruktivist og har desværre ikke overblikket til a vurdere dette når teoretikere skal udvælges.
Er der nogle der kan hjælpe os med denne problemstilling – og evt. komme med et uddybende svar, som kan få os til at reflektere og gennemskue området?

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay