Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Ekspertinterview og kvalitativmetode

Skrevet d. 27.05.2008 af Frk_lorenzen
Som 3.g`er på den nye gymnasieordning, er jeg blevet underlagt det infamøse AT. Fokus til mundtlig eksamen er især på brugen af metoder. Jeg vil i den forbindelse kort tale om den kvalitative metode med udgangspunkt i et interview af Ulrich Beck.(selvfølgelig ikke foretaget af mig). Det må jo hører undet ekspertinterviewet, men jeg er lidt i tvivl om hvordan man helt præcist skal koble det sammen med fortolkningsdelen,altså af interviewet, som jo ofte sker på baggrund af en teori. Det som Ulrich Beck udtaler sig om (risikosamfundet og kosmopolitisk realisme) er jo en teori i sig selv. Kort sagt, hvad er pointen med et ekspertinterview, og hvad kan man sige om det ift. den kvalitative metode.

Skrevet d. 27.05.2008 af Lars
Prøv at se, om der er noget, du kan bruge i denne tråd: http://sociologiskforum.dk/forum.vis.asp?id=586&svar=4

mvh Lars
Skrevet d. 28.05.2008 af Frk_lorenzen
Ja, jeg har godt læst tråden, men synes ikke helt jeg fik det svar jeg søgte.Men tak for linket.
Skrevet d. 28.05.2008 af Frk_lorenzen
Det jeg gerne vil finde frem til er, om jeg skal bruge interviewet til at understøtte teorien, eller til at forholde mig kritisk til teorien, ved fx at sammenholde det der bliver udtrykt i interviewet med andre samfundsteorier.
Skrevet d. 28.05.2008 af Sørland
Din forvirring er helt forståelig. Metodelitteraturen er ikke særlig god på ekspertinterviews. Og du har egentlig to teorier i spil: Det er et interview, som skal afdække Becks teorisyn, men bagved analysen af interviewet ligger en teori om hvordan en teoretiker som Beck besvarer spørgsmål om hans teori.
Skrevet d. 28.05.2008 af Frk_lorenzen
Ja, det har du helt ret i. Så skal jeg gå ind og vurdere på hans baggrund? Altså hvilke forudsætninger han har for at konkludere således, som han gør i hans teori eller hvordan? Jeg skal egentlig ikke uddybe det voldsomt meget til eksamen, men jeg vil bare meget gerne inddrage den kvalitative metode,da jeg mener den er anvendelig i den her sammenhæng - jeg er bare ikke helt sikker på hvordan!?
Skrevet d. 29.05.2008 af Sørland
For at komme ind på metoden må du se på temaerne i spørgeguiden, på interviewsituationen, på opfølgningsspørgsmål og på måden svarene registreres og redigeres på.
Skrevet d. 29.05.2008 af Frk_lorenzen
Det har jeg desværre slet ikke mulighed for, da jeg ikke selv har foretaget interviewet og derfor hverken har en interviewguide eller en transkribering af interviewet. Men det lader til, at det ikke er særlig enkelt, så jeg tager en tur på det lokale bibliotek. Tak for hjælpen dog:)

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay