Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Diskursanalyser

Skrevet d. 10.08.2007 af Karenhelene
Jeg håber at i kan hjælpe mig med at anbefale noget litteratur om hvordan jeg laver en diskursanalyse og hvordan den anvendes.
Jeg har læst en smule om det men syntes ikke rigtig at have fundet det helt rigtige litteratur om emnet.

mvh. Karen D
Skrevet d. 10.08.2007 af KristianKarlson
Hej,

Hvad med Åkerstrøms "Diskursive analysestrategier". Der skulle være noget at hente.

vh Kristian
Skrevet d. 17.08.2007 af Radil
Det kommer helt an på hvilken retning indenfor diskursanalyse, du anvender. Der er meget stor forskel på f.eks. Foucault og Laclau inspirerede analyser. Men prøv f.eks. at læse The Populist Reason af Laclau eller Overvågning og straf af Foucault. Ellers kan du også gå over til Luhmann, hvis analysemetode også fokuserer på sproget. Her kan du hente inspiration i Luhmanns egne analyser (f.eks. Liebe als Passion), eller du kan f.eks. læse Åkerstrøms og Borns "Kærlighed og omstilling" (selvom de har misforstået nogle af Luhmanns begreber, eller omfortolket dem, så er det en let forståelig (diskurs)analyse af omstilling i den offentlige sektor.).
Skrevet d. 28.08.2007 af Laerke78
Hvad med "kritisk diskursanalyse"?...i så fald skal du ty til Norman Fairclough der i høj grad er inspireret af Foucault.

Diskursanalyse som teori og metode af Louise Phillips og Marianne Jørgensen er lettere fordøjeligt - og på dansk!
Skrevet d. 07.09.2007 af Sørland
For eksempel: Norman Fairclough: Analysing Discourse - textual analysis for social research, 2003. Den har klare koblinger til sociologisk teori og metode, som M. Archer, Sayer og Bourdieu, samt et et metodeappendix og eksempler.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay