Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Det traditionelle Samfund

Skrevet d. 04.12.2009 af Amanda
Hej alle -

Jeg skriver i disse uger min store 3.g opgave og bruger dertil lidt teori af Giddens om det Senmoderne samfund. Mit problem er, at jeg har masser af materiale om det Senmoderne samfund, men jeg mangler information om det Traditionelle samfund for at kunne sammenligne. Er der nogen, der sidder inde med links eller titler på bøger eller lignende? Hvis I gør, viller jeg være meget glad, hvis I skriver til mig! :)

Mvh. Amanda (og på forhånd tak for besværet) !
Skrevet d. 06.12.2009 af Sørland
Hvorfor tror du, at man kan tale om DET traditionelle samfund i ental? Er der ikke forskel på det traditionelle bondesamfund i Danmark, Indien, Kina osv? Når Weber taler om traditionel handlen er det som en handlemåde, der er bestemt af vane og sædvane (habitus) som pejlemærker for at gøre handlingen forståelig. I den protestantiske etik sætter han økonomisk traditionalisme overfor en moderne, kalkuleret økonomisk orientering. Men han laver ikke en idealtype for det traditionelle samfund. Tværtimod laver han komparative analyser af flere historiske samfund: det gammeljødiske, det indiske og det kinesiske.
Durkheims eksempel på det basale samfund er Aranda-aborigines (Arunta kaldes de i dag) - og de står tydeligvis et langt stykke fra både det førindustrielle Danmark og også Durkheims førindustrielle Frankrig.

Skrevet d. 06.05.2010 af Zhean
Traditionelle samfund betegnes med, at samfundets traditioner er holdepunktet. DVS. at i Kristendom er det meget vel "kirkesøndag" nadver, jul, påske ect.
Skrevet d. 02.12.2010 af Julieee
jeg skal skrive opgave om lidt af det samme, kan jeg evt se din som inspiration? :)

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay