Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Det postindustrielle samfund

Skrevet d. 21.02.2008 af Ghj
hej.

måske er der en der kan rode nogle tråde ud for mig, i forhold til det postindustrielle samfund!?

hvordan kan man sige at det postindustrielle samfund adskiller sig politisk, økonomisk og socialt fra det moderne industrsamfund. ?
og havde det postindustrielle samfund nogle konsekvenser for individet i forhold til de sociale relationer?

hvis nogen havde et bud på en forklaring ville det vare skønt
på forhånd tak.
Skrevet d. 21.02.2008 af Liebst
Det er et enormt spørgsmål du stiller. Det må præciseres før der kan siges noget konkret hero. Har du læst dig ind på Daniel Bells klassiker (1973): The Coming of Post-Industrial Society, der er den (meget omsdiskuterede) sociologiske klassisker mht. denne tematik? Du vil helt givet finde denne bog interessamt, hvis du ikke allerede roder med den.

/Lasse
Skrevet d. 23.02.2008 af Sørland
Der er en pointe, som adskiller Daniel Bell fra postmoderne teorier, nemlig at det økonomiske, politiske og kulturelle system ikke er sammenkoblet. Det postindustrielle samfund er forskelligt fra det industrielle, men kulturen følger ikke automatisk med. Dermed kan der opstå kulturelle diskrepanser og legitimeringsproblemer. Det bliver tydeligere i hans opfølgende bog om kapitalismens kulturelle modsigelser.
Skrevet d. 24.02.2008 af Ghj
jeg har ikke hørt om disse bøger eller forfatteren, men det lyder til at jeg skal søge i den retning for at finde mit svar.
tusind tak jeg vil se om jeg kan fremskaffe bøgerne et sted.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay