Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Den virituelle lisarena

Skrevet d. 02.10.2009 af Stine PÆD Stud
Hej
Jeg Er ved at skrive eksamens opgave omkring børn og computerspil. Der er jeg stødt på begrebet strukturalisme- poststrukturalsime . Jeg vil analysere mit spil ud fra Roland barthers teorier og tekster..Jeg har haft en del sociologi på mit studie - videnskabsteori begynder at dukke mere og mere op. Mit spørgsmål er om man kan kalde en del af de moderne sociologer strukturalister? Hvis man kan det kan jeg nemlig se en meget fin rød tråd i min uddannelse. Her tænker jeg på måden en del teoretikere dele samfundet op i systemer.
Venlighilsen stine.
Skrevet d. 02.10.2009 af Stine PÆD Stud
Og der skulle stå den virituelle livsarena..
Jeg ville blive meget glad hvis nogen kunne se problemet ved at analysere en virituel tekst "Computerspillet" med RB og evt komme med til forslag til hvordan modellen kunne udbygges...
Skrevet d. 09.10.2009 af Julieogmolly
Hej

Jeg ved stort set intet om computerspil og børn men har lige hørt en fin forelæsning om emnet. Kender du noget der hedder "5 dimension" "fifth dimension" ell. lign? Det er en bestemt metode til at lave computerspil og noget med læring. Vores forelæser har selv forsket i emnet hun hedder Tine Jensen - RUC.

Og kender du ANT - aktør netværk teori? Det handlker om hvordan eksemplelvis computerne kan analyseres på samme niveau som personer, rum osv osv.

Lidt rodet, håber du finder noget mening ellers spørg igen :)
Skrevet d. 09.10.2009 af Julieogmolly
fandt lige et link til dig: http://forskning.ruc.dk/site/research/variations_of_the_fifth_dimension(143854)/

Måske du kan bruge det?

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay