Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Den dobbelte hermeneutik

Skrevet d. 10.04.2008 af A. Stender
Kære alle

Jeg har forgæves søgt information om den dobbelte hermeneutik, som den beskrives af Giddens og/eller Bauman, dog uden held. I den sammenhæng håber jeg at nogle at jer kan være mig behjælpelig.

Hvad er den dobbelte hermeneutik ud over at være en teoretisk tilgang, hvor fortolkeren skal forholde sig til en verden, der allerede er tolket - der må jo være flere facetter?! Hvorledes bruges den dobbelte hermeneutik metodisk?

På forhånd mange tak for hjælpen

Anne
Skrevet d. 10.04.2008 af Sørland
Se A. Giddens: new Rules of Sociological method, 1993 s. 170: "Sociology...deals with a universe which is already constituted within frames of meaning by social actors themselves, and reinterprets these within its own theoretical schemes, mediating ordinary and technical language." Det er ikke en teori og ikke en teknisk metode, men en metodologisk perspektiv.
Skrevet d. 14.04.2008 af A. Stender
Kære Sørland

Mange tak for hjælpen. Bogen, hvorfra dit citat er hentet, er nu erhvervet og jeg kan sætte det udvalgte citat ind i en større forståelsesramme.

Mange tak

Anne.

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay