Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

De klassiske teoretikere og metoder

Skrevet d. 10.12.2009 af StineMaj
Hej allesammen.

Jeg er igang med en større opgave - kun på fsluttende gymnasieniveau - dog om moderne teorier inden for sociologi. Dog skal jeg alligevel i starten vise, at jeg kender til de klassiske teorier af Durkheim, Weber og Marx og koble dem sammen med henholdsvis den kvantitative og den kvalitative metode.
Hvordan vil i koble disse teoretikere sammen med teorierne?
Jeg har selvfølgelig koblet den sociale arv til den kvantitative og et par socialpsykologiske teorier til den kvalitative.
Men de klassiske har jeg svært ved at sætte et sted, eller flette ind i teksten.

Håber der er nogen der vil hjælpe mig, for det har jeg overordenlig meget brug for :)

Mvh Stine
Skrevet d. 11.12.2009 af Sørland
Opdelingen på kvalitative og kvantitative metoder er kommet længe efter klassikerne. Marx, Durkheim og Weber anvendte alle tre både kvalitative og kvantitative metoder.
Skrevet d. 12.12.2009 af Hhage
hej StineMaj.

det giver ikke helt mening for mig, når du ønsker at koble de nævnte op på enten den kvalitative eller den kvantitative metode.
Man må vel forstå at der ikke er et skarp skel mellem metoderne og i særdeleshed er de ikke modsætninger...

Jeg er klar over at den kvantitative metode i særdeleshed knyttes til positivisterne, altså naturvidenskaben og at hermeneutikken knyttes til den kvalitative metode.

Når du skriver at du SELVFØLGELIG har koblet den kvantitave metode til social arv bliver jeg en smule forvirret...

Du bør nok tænke grundigere over hvad du vil påvise/afvise eller debattere.

KEEP IT SIMPEL!

En god starter bog er: "Idehistorie for de pædagogiske fag." Pecseli m.fl. Nordisk Forlag 2003.
Her vil du kunne få en overordnet, men alligevel fornuftig forståelse af begreber og personer.

Mvh. Hhage
Skrevet d. 12.12.2009 af StineMaj
Jeg forstår godt jeres svar.
Grunden til, at jeg har koblet social arv sammen med den kvantitative metode er, at for at påvise en negativ social arv, kigger man som oftest på statistikker med risikobørn - altså børn der er i faregruppen for at arve deres forældres normer og værdier. Håber du forståt mit argument nu :-)

Grunden til jeg stiller dette spørgsmål er, at jeg har fåét besked på at lave en indledning til sociologien. Og der skulle jeg inddrage metoder, men også vise, at jeg havde kendskab til de klassiske teoretikere. Måske skal jeg tænke i andre baner, jeg synes bare det er svært, når jeg i min opgave ikke går i dybden med de klassiske teoretikere. Derfor er mit kendskab til dem, ikke særlig stor.
Og derfor vil jeg høre herinde, om der er nogle der har nogle bud på hvordan jeg kan koble dem sammen til en indledning.
Ikke fordi jeg nu forventer, at i kan sætte metoderne på teoretikerne, men måske bare har et bud på, hvordan jeg fletter de klassiske teoretikere ind i mit afsnit hvor metoder også nævnes. :-)

Håber i forstår mig.

Mvh Stine

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay