Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Cluster analyse

Skrevet d. 18.03.2008 af Økonomen
Hej,
nu prøver jeg lige igen, nogen af jer der kender til god litteratur om clusteranalyse - evt. på dansk?

På forhånd tusinde tak!

Lene
Skrevet d. 18.03.2008 af KristianKarlson
Hej Lene,

Kender ikke til noget på dansk, men der er jo en række hjemmesider, der normalt er værd at tjekke for at få et overblik over en analyse. Personligt synes jeg, at STATNOTES er god, da den også relaterer metoderne til SPSS.

For clusteranalyse, se: http://www2.chass.ncsu.edu/garson/PA765/cluster.htm

Cluster-analyse handler om "afstande mellem observationer". Observationer der ligger tæt på hinanden danner typisk en cluster. Nu er der virkelig mange måder at regne afstande på samt mange kriterier for, hvornår to observationer er tæt på hinanden. Det er den "kode", der skal knækkes, når man arbejder med cluster-analyse.

Når du har sat dig overordnet ind i cluster-analyse, så er det en virkelig, virkelig god ide at læse SASDOC`ens dokumentation. Den er selvfølgelig ikke super-tilgængelig, men man får et indtryk af, hvilke cluster-teknikker, man kan bruge.

Der er også forskellige typer af clusteranalyser. Typisk er det hierarkisk clusteranalyse, man vil anvende i SAS (frem for PROC CLUSTER).

Hvis du har ikke-kontinuert data (altså kategorielle data), så overvej, om du vil bruge andre metoder, der typisk kan rubriceres under "optimal scaling".

Håber du kan bruge indsparkene.

vh Kristian

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay