Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.
annonce

Bourdieu og uddannelsessystemet

Skrevet d. 14.08.2009 af Afd
Jeg skal skrive min bachelor og vil tage udgangspunkt i en undersøgelse lavet af velfærdsministeriet omkring det at være muslimsk kvinde i Danmark.
Her bliver mange forskellige emner taget op, f.eks. tørklædet, familje/børn og uddannelse/fremtidsplaner.
Da jeg mener, at alle emner bliver for stor en håndfuld af tage op, tænkte jeg muligvis at fokusere på et af dem, uddannelse/fremtidsplaner.
Der siges f.eks. i undersøgelsen at de fleste af de adspurgte muslimske kvinder kommer fra belastede områder, men alligevel har de taget steget til at få sig en uddannelse.

Lyder det fornuftigt nok, at bruge Bourdieu´s teori om uddannelsessystemets reproduktion af ulighed og klasseforskelle i forbindelse med dette?
Forstår jeg Bourdieu rigtigt, når jeg siger, at han mener at klasseforskelle og ulighed bliver reproduceret af uddannelsessystemet, derfor at det tit er dem i de højere klasser som har tilegnet sig mest økonomisk og kulturel kapital og de i kraft af dette har bedre forudsætninger for at få en uddannelse?
Hvad mener Bourdieu med uddannelse, er det alle uddannelser eller de akademiske uddannelser?
Når nu disse muslimske kvinder har i sinde at uddanne sig videre, men dog kommer fra belastede områder, strider de så imod Bourdies teori?

Er der mon andre aspekter af Bourdieu´s mange teorier man kunne koble sammen med dette?

Tusind tak for hjælpen!

Andre læser også

annonce
Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay