Sociologiskforum.dk var aktivt fra 2004-2012, men eksisterer i dag kun som arkiv.

borudieu: det sociale rum, felter og kapitalformer

Skrevet d. 18.12.2011 af Sociologiforvirret
Ved antagelsen af det religiøse felt som tematisk koncentration i det sociale rum, er jeg i tvivl om hvilke kapitaler jeg skal operere med?

Skal jeg forsat operere med økonomisk og kulturel kapital, som i det sociale rum, eller er der mulighed for at omtale helt specifikke kapitalformer i det religiøse felt?

Jeg er under tidspres og håber nogle vil hjælpe med et afklarende svar
Skrevet d. 20.12.2011 af Anneholm
Meget meget kort så mener jeg at det forholder sig sådan, at til hvert felt i samfundet (det sociale rum) er der knyttet til en kapitalform, enten økonomisk, kulturel, eller social osv.Typen af kapital som hører til feltet er den type kapital som feltet anerkender og som medlemmerne af feltet har mest af.
En vigtig pointe til at forstå koblingen mellem felter og kapitaler er den grundlæggende forudsætning, at felter kun består i det sociale rum/samfundet og holder hinanden "igang" gennem kamp om anerkendelse, hvor den anerkendelse man kæmper om handler om felternes kapitalformer.
Altså, de intellektuelle mener at det at være klog (den kulturelle kapital) er bedre og mere vigtig end det at have mange penge (økonomisk kapital)

Andre læser også

Sociologiskforum.dk benytter cookies til blandt andet statistik og marketing. Ved at benytte hjemmesiden accepterer du vores brug af cookies. Okay